Formel 1-løb med Kevin Magnussen eller FC Midtjylland mod Brøndby?

Tusindvis af danskere vil stå over for et stort dilemma, når der søndag skal vælges tv-station over aftensmaden. Kevin Magnussen skal køre stærkt i sin Renault-racer i Bahrain klokken 17, og allerede en time senere begynder Superliga-braget i Herning mellem FC Midtjylland og Brøndby.

TV3 Sport har derfor tidligere anmodet Divisionsforeningen om en flytning af kampen til klokken 19, så tv-stationen vil have mulighed for at give seerne det bedste produkt ved at vise begge sportsbegivenheder i forlængelse af hinanden på 3+.

FC Midtjylland har accepteret en kampflytning - i modsætning til Brøndby. Og det ærgrer kommerciel direktør i FC Midtjylland, Jacob Jørgensen, der gerne ville have hjulpet tv-stationen.

»De beslutninger, Brøndby træffer, har de højst sandsynligt nogle rigtig gode grunde til at træffe. Jeg anfægter ikke deres beslutning, men ærgrer mig over og er ked af, at vi i fællesskab ikke har kunnet hjælpe en vigtig interessent, altså tv – både for Brøndby og FC Midtjylland. Men det er ikke sådan, jeg peger fingre af Brøndby. Jeg har respekt for deres beslutning,« siger han til BT og forklarer, hvorfor FC Midtjylland har accepteret en flytning af kampen.

»Vi vil gerne tilgodese en af vores vigtigste samarbejdspartnere, tv-stationerne. Både for os og Superligaen er tv-stationerne velsagtens en af de vigtigste interessenter, der overhovedet er. Vi kan ikke se, at det skader nogen specielt, om man spiller klokken 18 eller 19.«

Jacob Jørgensen fortæller, at man nogle gange bare må acceptere tingenes tilstand. Han understreger, at fans er vigtige på både ude- og hjemmebane, men tv-seerne og tv-pengene er også vigtige, lyder det.

»Vi har taget et andet skøn end Brøndby i den har sag, men vi er også på hjemmebane,« lyder det forstående svar fra FCM-direktøren.

Hvis det var jer, der skulle på udebane, havde I så stadig accepteret klokken 19?
»Ja, det tror jeg. Mange af de fans, der ville have taget turen, havde taget den alligevel. Det er ikke den time, der ville afgøre det. Man kan nok finde x antal børnefamilier, der ville sige nej, men omvendt ville de kunne se den i tv derhjemme,« forklarer Jacob Jørgensen.

»Jeg har respekt for, at det trods alt er nemmere at flytte en fodboldkamp end et Formel 1-løb. Vi synes godt, vi ville hjælpe med det. Vi synes, det er vigtigt, at man altid prøver at finde den bedst mulige løsning – både for os, tilskuerne og tv-stationerne. Det drejer sig jo kun om en time, så hvad ændrer det egentlig. Åbenbart meget, synes man i Brøndby. Og det er fair nok.«

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, forklarer, at man ikke kan trumfe en beslutning igennem uden at have accept fra begge klubber.

»Det er kontraktuelt sådan, at det er os, der fastligger kamptidspunkterne. Men det betyder ikke, at vi ikke altid samarbejder, alt det vi kan. Når en kamp først er fastlagt, så kræver det accept fra begge parter, hvis man skal flytte den,« siger han og fastslår.

»Der er ikke noget i kontrakten, der siger, at kampen skal vises på 3+.«

Claus Thomsen har ikke yderligere kommentarer, da han ikke ønsker at udtale sig om den konkrete sag.

Kampen mellem FC Midtjylland og Brøndby på MCH Arena begynder dermed søndag klokken 18. Og den bliver altså i stedet vist på TV3 Sport1.