Foto: LISELOTTE SABROE

Spillet om den tidligere landsholdsprofil Jakob Poulsen er i fuld gang.

FC Midtjylland står klar med åbne arme for at byde holdets tidligere anfører velkommen hjem til Herning, og midtjyderne satser kraftigt på at forstærke gulddrømmene med midtbanespilleren.

Men der er stadig et stykke vej endnu, før skiftet kan blive en realitet. Det kræver, at Jakob Poulsens agent, Ivan Marko Benes, kan finde en løsning med danskerens nuværende arbejdsgiver, Monaco, om et engangsbeløb for at slippe af med ham halvandet år før kontraktudløb.

Målet er, at Monaco går med til at betale den 30-årige midtbanespiller en form for gyldent håndtryk, samtidig med de lader Poulsen gå på en fri transfer. Hvis Monaco åbner for denne model, er vejen banet til et FCM-skifte, og en massiv forstærkning til FCM-midtbanen.

Ifølge bt.dks oplysninger har FCM allerede sikret finansiel opbakning i baglandet til at skrue en attraktiv lønpakke sammen til Jakob Poulsen.

Det er den tidligere storaktionær Steen Hessel, der sammen med tre andre investorer har givet tilsagn til at finansiere Jakob Poulsens hjemkomst.

- Vi er en børsnoteret virksomhed, og jeg kan ikke kommentere dine oplysninger, siger FCMs ordførende direktør, Claus Steinlein, til bt.dk.

Franske pressekilder fortæller, at også FCK har forhørt sig hos Monaco om, hvad det vil kræve at løse Jakob Poulsen fra kontrakten. Men spilleren selv har allerede låst sig fast på, at han vil tilbage til FCM, hvor Monaco hentede ham i sommeren 2012.

30-årige Jakob Poulsen har blot spillet 75 minutter for Monacos førstehold i en pokalkamp i denne sæson, og ellers har det udelukkende været spilletid på reserveholdet. Derfor vil han væk fra det franske skatteparadis, men det kræver, at han får en stor luns af den lukrative Monaco-kontrakt med sig.

Det er dog en smule overraskende, at Steen Hessel hjælper den nuværende FCM-ledelse igen. Han trak sig ud af FC Midtjylland i 2012, efter han havde planer om at overtage størstedelen af magten i klubben og hente tidligere sportsdirektør Jens Ørgaard tilbage. Men forholdet mellem Hessel og FCM-toppen er i markant bedring, og han ventes at spille en større rolle i fremtidige spillerinvesteringer i FCM.

Årsagen til at man er så ivrige for at hente Jakob Poulsen hjem nu, er for at fastholde truppens styrke efter afgangen af viceanfører Danny Olsen til AGF. En anden nøgleperson er tidligere sportsdirektør i FCM Jens Ørgaard, der nu har FIFA’s agentlicens og samarbejder tæt med Ivan Marko Benes. Ørgaard har i forvejen et rigtig godt forhold til Jakob Poulsen fra deres fælles FCM-tid.

En central midtbane med Izunna, Jakob Poulsen og Petter Andersson vil give FCM forhåbninger om at fastholde den nuværende førsteplads i Superligaen og vinde et historisk mesterskab. Lige nu vil truppen være skrøbelig over for skader på midtbanen, og især nøglespilleren Petter Anderssons skadeshistorik skræmmer.

Jakob Poulsen åbnede i december selv for et comeback til Superligaen.

- Det, der er vigtigt for mig, er spilletid lige nu. Superligaen er bestemt også interessant, og jeg vil da hellere til et tophold, end jeg vil ligge og rode i bunden. Men det er ikke sådan, at jeg vil til Danmark for enhver pris, sagde Jakob Poulsen dengang til bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.