ANALYSE

Pione Sisto kom ind fra bænken og afgjorde guldkampen mellem FC Midtjylland og FC København. Og kantspilleren med en kampvægt på 64 kilo kan blive sin vægt værd i guld. Det stort set i bytteforholdet et kilo for en million kroner.

For med mesterskabet sikret kan FC Midtjyllands ledelse rette fokus mod at få solgt guldfuglen til en rekordsum. Pione Sisto bliver med sikkerhed klubbens dyreste salg nogensinde - udfordringen bliver nu at få prisen endnu højere op.

Ifølge BTs oplysninger begynder prisen ved 50 millioner kroner, men en række omstændigheder kan se yderligere millioner lagt til.

Som BT tidligere har skrevet har klubber som FC Porto og Manchester City et godt øje til kant-kometen, og her er penge ikke en mangelvare. TV-pengene i Premier League er nu så voldsomme, at nedrykningstruede Hull i løbet af de sidste 12 måneder har brugt 450 millioner kroner på nye spillere.

Med oplæg og mål søndag efter en lang skadespause fik hypen yderligere et nøk i vejret, og det taler naturligvis til FCMs fordel. Det samme gør det forhold, at FIFA netop har givet Pione Sisto dispensation til at stille op for det danske landshold, hvorfor han med stor sandsynlighed udtages til juni måneds U21-EM.

Så de interesserede klubber sidder lige nu og vurderer:

Skal vi byde på ham nu, eller tør vi vente yderligere nogle uger? Og hvad nu hvis han spiller et fremragende U21-EM, så vil flere klubber melde sig ind i kampen og presse prisen yderligere op?

50 millioner kroner for en Superliga-spiller lyder af rasende mange penge, men Pione Sistos talent er af den kaliber - den sjældne blanding af godt taktisk skolet og uberegnelig X Factor - at de interesserede udenlandske klubber ser ham som et investeringspotentiale.

Porto, Valencia eller engelske klubber vil se på de 50 millioner kroner og tænke, ja okay - vi kan vækste ham i niveau og pris til den pris gange tre eller fire på sigt.

Eksempelvis købte Porto i 2012 den brasilianske højre back Danilo for godt 100 millioner kroner. Nu solgt til Real Madrid for knap 240 millioner kroner. Det er samme logik, som kapitalstærke klubber nu tænker Pione Sisto ind i.

Som BT tidligere har skrevet, er Pione Sisto et varmt navn i Manchester Citys scouting setup - her vil han ikke købes ind til førsteholdet, men lejes ud til en samarbejdsklub med ambitionen om, at holder Pione Sisto sin udviklingskurve, vil han på sigt blive et førsteholdsemne og dermed et billigere køb end en etableret kantspiller fra øverste hylde, der typisk vil stå Manchester City i den anden side af 200 millioner kroner.

Det koster Pione Sisto ikke nu, men det kan han komme til på sigt, og derfor sidder der mere end en klub derude nu og overvejer, om ikke tiden er moden til at sende en check på 50 millioner plus præstationsbonusser til Herning.