Det blev ikke ved de 7,5 millioner kroner.

FC Midtjylland kom som ventet tilbage med et bud nummer to på Brøndby-stjernen Simon Tibbling, efter de forleden åbnede budrunden med et opsigtsvækkende lavt beløb på en af Superligens bedste spillere.

Lige lidt har det imidlertid hjulpet. Buddet, der ifølge B.T.s oplysninger ikke var voldsomt meget større end det første, er også blevet afvist af Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech.

Netop Bech slår nu fast, at Brøndby under ingen omstændigheder har tænkt sig at lade Simon Tibbling rejse til Herning. Tværtimod fastslår han, at den svenske midtbanespiller bliver på den københavnske Vestegn.

Vis mere

»Jeg kan slet ikke forestille mig, hvilken kombination af uforudsete ting som skal falde sammen, for at det (et salg af Tibbling, red.) skal lade sig gøre. Og det er i hvert fald både andre summer og andre adresser, end dem der har været i spil,« siger Brøndbys sportsdirektør.

Kan FC Midtjylland komme med hvad som helst – og I siger stadig nej?

»Ja.«

Hvorfor?

»Fordi det er en af vores bedre spillere, som kan gøre en forskel her. Han skal ikke gøre en forskel hos en direkte konkurrent,« siger Troels Bech til B.T.

Brøndby-bossen er alt andet end imponeret over FC Midtjyllands ageren i sagen om Simon Tibbling. 'Ulvenes' sportsdirektør sagde onsdag til B.T., at Tibbling 'ville få mere spilletid i FC Midtjylland end i Brøndby', og det har man i dén grad bidt mærke i i Brøndby.

Her mener Troels Bech, at de forsvarende mestre har brudt den gentlemanaftale og det kodeks, superligaklubberne har underskrevet. Bech insinuerer også, at midtjyderne stik mod reglement skulle have kontaktet Simon Tibbling uden om Brøndby.

»Jeg kan starte med at sige, at dét, at du har fået den information, næsten kunne antyde, at en af de klubber, der hører til i den brancheaftale, som er indgået mellem de danske klubber, modsat hvad der er aftalt, måtte have kontaktet en spiller med næsten fire år tilbage af sin kontrakt. Hvis det er tilfældet, så er det i sig selv lidt bekymrende,« siger Bech og fortsætter:

Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech. Vis mere

»Nu skal jeg ikke altid tro på alt i aviserne, men står det korrekt citeret, at man i FC Midtjylland både mener at have konstateret for lidt spilletid og alt mulig andet, er det en indblanding i andre klubbers vilkår – og det er i den grad også imod, hvad der er aftalt klubberne igennem. Den fejl vil jeg ikke begå ved at begynde at kommentere på, hvad der reelt er sket eller ikke er sket,« siger Bech, der nu overvejer at gå videre med sagen:

»Det skal jeg lige overveje og diskutere med mine kolleger. Det er i hvert fald tankevækkende, at også andre klubledere ringer til mig og spørger ind til de samme ting,« fastslår han.

Brøndbys sportsdirektør kender ikke FC Midtjyllands bevæggrund for at byde 7,5 millioner kroner i første omgang - og siden hæve buddet. Tibbling var i den forgangne sæson blandt Superligaens bedste spillere, og i Brøndby vurderes han flere gange højere, end de forsvarende mestre har tilbudt.

»Jeg synes, at det måtte være en bedre verden at leve i, hvis vi ikke alle sammen går og tolker på, hvad vi tror, andre gør, men holder os til det faktuelle. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der kan være baggrunden, men det er enten meget, meget ambitiøst eller meget, meget mærkeligt,« siger Bech.

Brøndby blev torsdag slået ud af Europa Leagues playoff-runde med sammenlagt 4-9 i målscore. Overmanden var belgiske Genk. Vis mere

Præcis som FC Midtjylland blev Brøndby torsdag aften slået ud af kvalifikationen til Europa League, men det får ifølge Bech ingen betydning for Simon Tibblings fremtid. Tibbling startede på bænken i torsdagens 2-4-nederlag til belgiske Genk, men kom på banen fra 2. halvlegs start.

Svenskeren har været bænket i flere af Brøndbys vigtigste kampe, og det har været medvirkende til, at FCM lugtede blod. Men midtbaneprofilen får ikke lov til 'at stikke af''.

»Det er en ung spiller, der leverede fantastisk sidste år. Nu har han det rigtig svært. Men det er også en del af udviklingen for en ung spiller. At komme ud af de situationer, lytte til, hvad vi siger, og komme tilbage. Man kan ikke bare stikke af. Det giver ikke nogen mening,« slutter Brøndby-træner Alexander Zorniger.

Det danske transfervindue lukker fredag ved midnatstid. Knap to døgn senere mødes Brøndby og FC Midtjylland på Brøndby Stadion.