Erik Sviatchenko har i de seneste mange måneder været et varmt emne som en af de næste, der kunne tage skridtet videre og forlade Superligaen, og han har selv ytret ideen.

Derfor var der en vis overraskelse i, at han sidste søndag forlængede aftalen med FC Midtjylland med et par år, som B.T. kunne løfte sløret for.

Formand i FC Midtjylland Rasmus Ankersen ser da også den nye aftale som et tegn på, at anføreren ikke bliver solgt foreløbig, medmindre den helt store jackpot dumper ind i mailboksen.

»Det er klart, at når vi skriver en ny kontrakt med Erik, så regner vi ikke med, at han er på vej ud ad døren foreløbigt. Når det er sagt, så kan jeg selvfølgelig heller ikke fuldstændigt udelukke, at FCM kunne få et ekstraordinært tilbud på ham over de kommende år, som ville svært at sige nej til,« siger Rasmus Ankersen og tilføjer:

Erik Sviatchenko har forlænget sin aftale med FCM.
Erik Sviatchenko har forlænget sin aftale med FCM. Foto: Henning Bagger
Vis mere


»Sådan er livet jo, men det er klart, at når man laver en kontraktforlængelse, så knytter det båndet mellem klub og spiller tættere, og vi er meget glade for, at Erik har været parat til at knytte sig til FC Midtjylland,« lyder det fra FCM-formanden, der var en af dem, der i sommer sagde nej tak til den tyrkiske storklub Trabzonspor, da den lagde flere bud på Sviatchenko og i sidste ende blev afvist med deres bud på 18,5 millioner kroner.

Det accepterede Erik Sviatchenko, der på det tidspunkt igen og igen understregede, at han mere end gerne ville spille Champions League med sin hjerteklub.

Hvilket lykkedes, da først Ludogorets, så Young Boys og til sidst Slavia Prag fik midtjyske stryg, men Rasmus Ankersen afviser, at forlængelsen med Erik Sviatchenko har direkte at gøre med Champions League-deltagelsen og de mere end 200 millioner kroner, klubben har scoret.

»Som sådan har det ikke noget med Champions League-kvalifikationen at gøre. Det er mere et udtryk for, at vi er meget tilfredse med vores anfører, og vi vil gerne vise ham, at han er værdsat. Alle de titler, som FC Midtjylland har vundet de seneste seks år, har Erik været en del af, og den kultur, som han er bærer af, er afgørende for, at FCM kan fortsætte sin udvikling og vinde flere titler,« forklarer han.Rasmus Ankersen betoner samtidig, at de mange Champions League-penge og forlængelsen med en stor profil som Erik Sviatchenko samt det meget opsigtsvækkende køb af landsholdsspiller Pione Sisto ikke betyder, at barren er hævet for, hvad man som spiller kan tjene i FC Midtjylland.

»Jeg tror ikke, at du skal tage de to kontrakter som udtryk for, at FC Midtjylland på grund af Champions League-kvalifikationen er i gang med at lave et økonomisk gearskift. Det skal snarere ses som et udtryk for, at vi gerne vil have en kerne af skandinaviske, helst danske, og endnu hellere vores egne akademispillere på holdet, og dem er vi parate til at investere i,« siger Rasmus Ankersen og fortsætter:

»Dengang vi stiftede akademiet i 2005, havde vi en ambition om, at nogle af de topspillere, vi udviklede, skulle tilbage igen til klubben, når de havde været ude og prøve sig af på de store scener. Både Pione og Erik, der begge har spillet på højt niveau i udlandet, er eksempler på den strategi. De er kommet hjem og har givet en masse af den menneskelige og fodboldfaglige erfaring, de har opbygget i udlandet, tilbage til klubben. Det håber jeg at se mange flere eksempler på i fremtiden,« pointerer Rasmus Ankersen, der i to andre profiler og salgsobjekter i Alexander Scholz og Frank Onyeka ser samme fidus.

»Begge de to spillere har vi som klub også en meget stærk tilknytning til, og de har givet os meget. Personligt håber jeg også at se dem være en del af FC Midtjylland i fremtiden, og så må tiden vise, om de først skal have en tur til udlandet for så måske at komme tilbage igen, eller om det bliver med en kontraktforlængelse. Det er noget, vi har en tæt dialog med begge spillere omkring,« slår Rasmus Ankersen fast.

Frank Onyeka har kontraktudløb med FC Midtjylland i 2024, mens Alexander Scholz lige nu er bundet til klubben frem til sommeren 2023. Sviatchenkos nu tidligere aftale stod til at udløbe i sommeren 2022, men gælder nu til sommeren 2024.