Foto: Claus Fisker

FCM har i denne uge afvist BIF-bud på Erik Sviatchenko

Interessen for FCMs forsvarsprofil Erik Sviatchenko er glohed. Både danske og udenlandske klubber sværmer om en af Superligaens bedste forsvarere, og bt.dk kan nu afsløre, at det i denne uge udløste et konkret bud fra Brøndby på Sviatchenko.

Ifølge oplysningerne bød Brøndby 12 mio. kr. på FCM-profilen, men midtjyderne svarede med et rungende nej.

Brøndbys sportschef, Per Rud, har ellers meldt ud, at det bliver et roligt transfervindue i januar i modsætning til sommerens aktiviteter. Men der er altså alligevel blevet lagt ud med et brag, da det efterhånden er sjældent, at et bud i den størrelsesorden kommer mellem to danske rivaler.

Brøndby ønsker at forstærke forsvaret, hvor det endnu er usikkert, om den hollandske profil, Khalid Boulahrouz, forlænger kontrakten, der udløber til sommer. Brøndby ønskede derfor at teste FC Midtjylland, for at se om de var villige til at forhandle om Sviatchenko i den størrelsesorden op til 15 mio. kr., men det har Superligaens tophold ingen intentioner om.

Selv om pengene ville lune hos økonomisk trængte FCM, så ville det stadig være et dårligt signal over for investorerne at sælge en guldfugl så billigt til en direkte rival, samtidig med det ville svække gulddrømmene.

Bt.dk erfarer, at FCK også har forhørt sig på prisniveauet på Sviatchenko, uden at der dog har været et konkret bud.

- Jeg kan af gode grunde ikke kommentere dine oplysninger, da vi er en børsnoteret virksomhed, siger FC Midtjyllands ordførende direktør Claus Steinlein.

Han vil dog gerne understrege, at en spiller som Erik Sviatchenko bliver svær at hente for en dansk klub.

- Nu taler jeg på et helt generelt plan, og der vil jeg sige, at der skal et helt ekstraordinært bud til, før vi sælger en spiller som Erik Sviatchenko. Det tror jeg ikke, at hverken Brøndby eller FCK vil være i stand til at løfte, forklarer Claus Steinlein.

FC Midtjylland satser kraftigt på at fastholde den nuværende trup for at jagte mulighederne for at hente guld for første gang i klubbens historie.

- Vores målsætning er at fortsætte sæsonen ud uden salg af spillere, forklarer Claus Steinlein.

Som bt.dk kunne fortælle i gårsdagens avis, så arbejder FCM kraftigt på at forstærke truppen med den tidligere profil Jakob Poulsen, der sidder fast i Monaco. Kan Jakob Poulsen få en fri transfer og et gyldent håndtryk i Monaco, så har FCM finansieringen klar til midtbaneprofilens lønpakke.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.