Foto: Claus Bech

FC Københavns succes på fodboldbanen giver ikke bare masser af point på kontoen. Det giver også penge i kassen.

En tur i Champions League-gruppespillet har betydet, at selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, har et massivt overskud for dette regnskabsår.

Samlet set udgør resultatet 240,7 millioner kroner, hvorfra der dog skal trækkes nedskrivninger for FitnessDK på 120 millioner kroner, skriver Parken Sport & Entertainment i en pressemeddelelse.

»Vi er stolte af resultatet, som viser, at de beslutninger, der er blevet truffet omkring at investere i F.C. København har båret frugt. Blandt andet via deltagelsen i UEFA Champions League. Vi kan også glæde os over, at Lalandia igen i 2016 har cementeret sig som Skandinaviens mest besøgte ferie- og aktivitetscenter. Vi har stor tro på, at vi kan fortsætte udviklingen, og at vi har lagt fundamentet til, at PARKEN Sport & Entertainment får et stærkt 2017,« siger bestyrelsesformand, Bo Rygaard.

FC København har skrabet masser af millioner sammen i Europa i år via en tur i Champions League og med en førsteplads i Superligaen og 12 point ned til Brøndby på andenpladsen lugter det af guld og et nyt Champions League-forsøg i næste sæson.

Parken Sport & Entertainment budgetterer dog ikke med det store gruppespil, men med en tur i Europa League, hvorfor man forventer et resultat på 60-80 millioner kroner næste år. Der er dog stadig sportslige ambitioner om at nå Champions League, skrver man i årsrapporten.

»Vi ser meget fortrøstningsfuldt på det år, vi er i gang med. Vi har taget en lang række skridt i den rigtige retning, og ser masser af positive tendenser for PARKEN Sport & Entertainment i 2017. VI har blandet andet skabt eSports-selskabet North i samarbejde med en stærk partner i Nordisk Film, hvilket har givet os en god position på et spændende marked i fremtiden. Det glæder vi os meget over og ser frem til at udvikle yderligere i det kommende år. I alt synes jeg, at der er god grund til at være tilfredse med 2016 og de resultater, vi har opnået,« siger Bo Rygaard.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.