BT erfarer, at den langsigtede plan med Ståle Solbakken som overordnet manager, kendt fra især England, er den model, som FCK-toppen hælder mest til. Man er villig til at give det mindst et år for at se, om løsningen lever op til forventningerne. For man har en stor tro på, at netop Ståle Solbakken kan løfte den tunge opgave.
BT erfarer, at den langsigtede plan med Ståle Solbakken som overordnet manager, kendt fra især England, er den model, som FCK-toppen hælder mest til. Man er villig til at give det mindst et år for at se, om løsningen lever op til forventningerne. For man har en stor tro på, at netop Ståle Solbakken kan løfte den tunge opgave. Foto: LISELOTTE SABROE

Mange så det som en midlertidig løsning, da FC København mandag meddelte, at Ståle Solbakken overtager den fyrede Carsten V. Jensens opgaver som sportsdirektør.

Men i princippet er der nærmere tale om en meget vigtig prøveperiode, der skal give både FCK-direktør Anders Hørsholt og ikke mindst Solbakken selv svar på, om det skal veksles til en permanent løsning.

BT erfarer, at den langsigtede plan med Ståle Solbakken som overordnet manager, kendt fra især England, er den model, som FCK-toppen hælder mest til. Man er villig til at give det mindst et år for at se, om løsningen lever op til forventningerne. For man har en stor tro på, at netop Ståle Solbakken kan løfte den tunge opgave.

Derfor bliver de kommende to måneder vigtige. Her skal Solbakken føle på egen krop, om han har lysten og overskuddet til at varetage den krævende opgave og derefter melde tilbage til FCK-toppen. Men alt tyder på, at det er et gensidigt ønske, at man prøver det mindst en sæson.

FCK-direktør Anders Hørsholt indikerede også mandag, at Ståle Solbakken bliver nøglepersonen i det fremtidige setup.

- Vi har et mål om at opbygge en ny sportslig sektor omkring Ståle Solbakken, og det arbejde bliver påbegyndt nu. Jo før, jo bedre, sagde Hørsholt til BT.

Mens der siden fyringen af Carsten V. Jensen mandag eftermiddag er blevet gættet løs på afløseren, så leder FCK ifølge BTs oplysninger mere efter en teknisk direktør end ny sportsdirektør.

- Vi kan gå flere forskellige veje. Jeg vil ikke udelukke noget. Nu vil vi bruge det næste stykke tid på at evaluere og så træffe en beslutning, forklarede Anders Hørsholt.

Modellen med en teknisk direktør kender man fra England, hvor denne fører mange af managerens ønsker ud i livet. Den tekniske direktør forhandler oftest direkte med klubber i forbindelse med køb og salg og har den direkte forhandling med spillere også.

Men det er manageren, som har det overordnede ansvar for budgetter og hvem der skal ind og ud. Den tekniske direktør fungerer mere som en stærk højre hånd uden de store beføjelser.

Det er dog stadig et attraktivt job for mange, fordi det også kan være en slags læreplads for, at man en dag selv kan stå på egne ben som sportschef.

Det er også lettere at finde en teknisk direktør frem for en ny sportsdirektør, som så skal tegne den sportslige forretning i mange år fremadrettet.

Samtidig kan det være svært for et større navn i branchen at skulle bokse med Ståle Solbakken, om hvem der har det sidste ord på det sportslige plan.

Hvis løsningen med Solbakken bliver permanent er det uvist, om trænerstaben skal udvides. I England er det oftest en førsteholdstræner, der styrer den daglige træning sammen med en række assistenter, mens manageren primært overvåger træningen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.