Lyt til artiklen

FC København er gået på regulær transferjagt, og sigtekornet er indstillet på en angriber af højeste kaliber. Ham kan de have fundet i Serbien.

Det er den 22-årige angriber Andrija Pavlovic fra FK Cukaricki, der ifølge BTs oplysninger er faldet i københavnernes smag med 18 mål i 36 kampe i den bedste serbiske række denne sæson. Og han er da også brandvarm lige nu efter to måneder i målhumør. Pavlovics seneste ni kampe har resulteret i ti mål, og derfor er der altså stor interesse for angriberen.

Også fra FC København angiveligt. FCK-manager Ståle Solbakken vil ikke ud med, hvor konkret interessen er, men der er ingen tvivl om, at der er blevet sagt ’Pavlovic’ på kontoret på Frederiksberg.

Andrija Pavlovic, er det et navn, du har hørt?

»Ja, jeg har hørt navnet, men det er ikke noget, jeg kan kommentere. Jeg ved godt, hvem spilleren er.«

Er han god nok til FC København?

»Haha, det kan jeg ikke kommentere mere på, for hvis jeg gør det, skal jeg jo gøre det på alle. Men jeg kender spilleren,« siger Solbakken.

Pavlovic’ gode sæson hos Serbiens tredjebedste hold er blevet bemærket i en sådan grad, at den 22-årige angriber lige nu er med det serbiske A-landshold, hvor han onsdag fik sin debut fra starten af anden halvleg mod Cypern. Klubber som østrigske Rapid Wien og Røde Stjerne i hjemlandet har ifølge lokale medier også vist interesse for serberen.

Rapid Wien har budt 1,2 millioner euro for Pavlovic, skrev østrigske Laola1 tidligere på måneden, men ifølge BTs oplysninger arbejder FK Cukaricki ud fra en salgspris på 2,5 millioner euro – svarende til små 19 millioner kroner – samt en videresalgsklausul på 20 procent.

Det er penge i samme skala som købet af Federico Santander, og derfor skal FC København altså først være 100 procent sikker på, at Pavlovic er rette mand, før jagten for alvor går ind.

FC København skal nemlig finde en afløser for den nok største offensive profil Nicolai Jørgensen, og derfor er der i disse dage et grundigt arbejde i gang for at kortlægge de spillere, der har høj nok kvalitet til at gå direkte ind på holdet, så afsavnet af Jørgensen bliver mindst muligt, når han efter planen sælges denne sommer.

Det er ikke helt nemt, men københavnerne leder altså på de nyere markeder i Østeuropa, hvor man fandt og hentede Benjamin Verbic i Slovenien, samt i Sydamerika, hvor jagten på en angriber også er blevet intensiveret.

Andrija Pavlovic er ét af navnene på blokken, og han minder af statur meget om netop Nicolai Jørgensen med sine 189 cm, gode teknik, kraftfulde spark og dygtige hovedspil. Nu skal FCK så finde ud af, om det er ham, man skal smide millionerne efter.