Luften var kold, men der var alligevel lidt at lune sig på i Telia Parken søndag aften.

For de fremmødte fans blev forkælet med syv flotte mål, og dem der holdt med F.C. København kunne gå hjem med et ekstra smil på læben og yderligere tre point på kontoen.

Anderledes så det i den grad ud for OB, der fik ørerne i maskinen i den første forårskamp.

Der er i hvert fald noget at arbejde med for fynboerne, hvis drømmen om top 6 skal gå i opfyldelse.

1. Egentlig skulle dette punkt handle om F.C. Københavns offensive udfordringer. Det klinger bare hult, når Solbakkens mandskab vandt stort. I starten af første halvleg var det bare ikke til at se, at det var sådan, det ville ende. De to frontangribere havde en lidt svær dag på kontoret, og især i første halvdel af første halvleg så det offensivt en smule tungt ud. Både Jonas Wind og Pieros Sotiriou løb, kæmpede og tog duellerne. Der kom bare ikke så meget ud af det. Også efterårets store profil, Robert Skov, havde det lidt svært. Men det ændrede sig så, da løverne havde spillet sig varme i februar-kulden. Først slog Thomsen og Ankersen til, og siden leverede Robert Skov også det, der vel kan kaldes et signatur-spark med frisparksscoringen til 3-0. Gange to. Det ligner unægteligt, at Ståle Solbakkens mandskab fortsætter takterne fra efteråret i jagten på det danske mesterskab. Og når først Viktor Fischer og Dame N’Doye er tilbage i topform, kan Ståle Solbakkens hold for alvor blive rigtig giftigt.

2. De tog sig en lille lur i regnvejret, da OB reducerede til 1-4. Men ellers blev der lukket ret godt af i F.C. Københavns forsvar. Denis Vavro stod dog også for en blunder i første halvleg, der kunne være blevet dyrt, men han slap med skrækken. OB-offensiven havde svært ved at spille sig igennem, og netop det jerngreb bliver vigtigt for Ståle Solbakkens mandskab at holde i modstanderne i mesterskabskampen, der igen i år formentlig bliver tæt.
Og det bliver nok ikke hver gang, F.C. København kan score så mange mål. Det defensive bliver også en del af nøglen. Her er Ståle Solbakkens mandskab godt på vej, og skal man tage de kritiske briller på, skal der stadig ryddes ud i små fejl. I dag fik de ikke stor betydning, men der er stadig mange kampe tilbage, og selv små blundere kan nemt komme til at koste.

3. Puha, Jakob Michelsen. Usikkerheden i forsvaret må give en lille smule panderynker hos OB-træneren, der nok havde håbet på en væsentlig bedre start på foråret. Da F.C. København først var kommet foran, lignede OB et hold, der manglede et modsvar. Offensivt havde fynboerne svært ved for alvor at ramme hinanden, og flere kontramuligheder løb ud i sandet. Intet ville lykkes på trods af det egentlig var fynboerne, der startede opgøret bedst. F.C. Københavns første mål var en mavepuster, som Jakob Michelsen mandskab havde meget svært ved at komme sig over, og de gik i stå på den regntunge græsbane, hvor markeringerne heller ikke sad som de skulle. Indskiftningerne af Eskesen og Thomasen i anden halvleg gjorde en lille forskel i spillet, men de kom ind alt for sent. Kampen var lukket. Der er i hvert fald noget at arbejde med for Jakob Michelsen, inden de sidste fem afgørende kampe i grundspillet, og skal ’de stribede’ have en af de eftertragtede pladser i top 6, skal der altså andre boller på suppen.

Du kan læse, hvordan kampen forløb her og se alle målene fra opgøret herunder.

Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder marketing og statistik cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ændring af dit samtykke.

Robert Skov kan gå på juleferie med god samvittighed, efter han scorede tre kasser i Superliga-kampen mod SønderjyskE.
Vis mere