FC København fik tilkendt to kontroversielle straffespark, da holdet vandt 3-0 hjemme over Sønderjyske.

Ikke bare en gang, men to gange følte Sønderjyske sig bortdømt ude mod FC København i søndagens sene kamp i Superligaen.

Hjemmeholdet fik tilkendt to straffespark, som begge var i kategorien tvivlsomme, og som grundlagde FCK's sejr på 3-0.

Det første FCK-straffespark blev tildelt efter 18 minutter, og der var forvirring omkring, hvilken forseelse der egentlig blev begået.

Dommerteamet vurderede tilsyneladende, at Sønderjyske-anfører Eggert Jonsson ramte bolden med armen efter et skudforsøg af FCK-angriberen Dame N'Doye.

Det var i hvert fald det, dommer Peter Kjærgaard signalerede som forklaring nede på banen til de protesterende Sønderjyske-spillere.

Sagen var bare den, at Jonsson havde armen klistret ind til kroppen, så det straffespark så yderst tvivlsomt ud.

Det var FCK-kantspilleren Pep Biel ligeglad med og udnyttede gaveboden til en tidlig 1-0-føring.

I anden halvleg fik FCK tilkendt endnu et straffespark.

Denne gang vurderede dommerteamet, at Christian "Greko" Jakobsen hev FCK-stopperen Victor Nelsson ned i feltet på et hjørnespark.

Igen var forseelsen svær at få øje på, men dommeren pegede på pletten endnu en gang.

Biel var skiftet ud med Jens Stage, så FCK-angriberen Michael Santos fik lov til at sparke det andet straffespark, som blev sikkert sat ind bag Sønderjyske-keeper Sebastian Mielitz.

Kampen bød også på andet end kontroversielle straffespark.

Generelt dominerede FCK kampen, men københavnerne kom ikke frem til så mange chancer i åbent og poleret spil.

FCK scorede til slut på endnu en dødbold, da en ellers uskarp og anonym Viktor Fischer leverede et godt frispark, som den indskiftede FCK-angriber Pieros Sotiriou fik bugseret i mål fra nært hold.

FCK-backen Pierre Bengtsson havde desuden et skudforsøg i sidenettet som noget af det farligste i midten af første halvleg.

Sønderjyske havde også chancer i kampen og kunne være kommet foran allerede efter få minutter, men Christian "Greko" Jakobsen headede lige forbi.

Det samme gjorde Sønderjyske-stopperen Patrick Banggaard efter en halv time, men udeholdet manglede effektiviteten.

Med sejren er FCK fortsat i hælene på FC Midtjylland, der fører Superligaen med 38 point efter 15 kampe. FCK har fire point færre på andenpladsen.