Ståle Solbakken har haft Thomas Delaney inde på kontoret. Ikke for at skælde ud eller lære fra sig. Han vil forgylde sin bedste spiller.

For til sommer har FCK-anføreren bare et år tilbage af kontrakten, og så er københavnerne tvunget til at sælge eller se prisen på Delaney falde voldsomt et halvt år senere. Det ønsker Ståle Solbakken ikke, og derfor har han nu tilbudt en kontrakt af de helt store.

»Vi vil meget gerne have, at han ikke skal væk til sommer. Vi vil gerne beholde ham og lave en aftale, hvor han først smutter senere. Han har fået det største tilbud i FCK's historie, men samtidig har Delaney gennemført skolen. Han har altid villet være anfører i FCK og er det nu, og hvis han mener, at det næste skridt er et skifte, kan vi ikke gøre så meget mere,« siger Solbakken, men bliver alligevel usikker på, om en større kontrakt er set i klubben.

Delaney

Thomas Delaney var endnu en gang en af banens bedste, da FC København åbnede forårssæsonen med en 2-1-sejr over Esbjerg. Fodboldhjertet på FCK-holdet banker i takt med Thomas Delaneys stenhårde tacklinger, og det er det hjerte, Solbakken ikke ønsker at sende videre allerede til sommer.

Men hos hovedpersonen selv er meddelelsen relativt klar. Han forlænger ikke.

»Jeg har sagt til FCK, at det ikke umiddelbart er aktuelt. Så må vi tage den derfra og se, hvad der sker,« siger Delaney og kommenterer på, hvorvidt der nu også er tale om de fleste nuller på en lønseddel nogensinde.

»Det ved jeg ikke, om det er. Jeg har ikke set alle sammen. Som jeg har sagt tidligere, bliver jeg ikke yngre, og jeg vil gerne af sted. Det kan godt være, det ikke bliver til sommer. Men jeg passer også på med ikke at binde mig for længe. Jeg elsker at være her, men det skal også ende på rette tid for alle. Så jeg ikke kører træt i det, og FCK ikke kører træt i mig,« siger Delaney.

Ståle Solbakken er i hvert fald ikke kørt træt i Delaney. Langt fra. For selvom FC København-manageren har fået beskeden om, at anføreren ikke har lyst til at underskrive den store kontrakt, har Solbakken ikke givet op. Tilbuddet ligger der, og det bliver ikke trukket tilbage.

Det kan til gengæld blive større endnu.

»Der er ikke nogen grund til at lægge pres på ham. Hvis han kommer til mig og spørger, om vi kan tilføje et nul mere, så går vi nok i dialog,« siger Solbakken.

FCK har dog Thomas Delaney minimum resten af foråret, og torsdag er så topbrag i Herning, når den udsatte vinterkamp spilles. Premieren var for FCK ikke prangende, men mest af alt helt klassisk. Derfor skal der nok skrues op, hvis FCM skal nedlægges.

Midtjyderne kommer med to europæiske kampe i benene mod Manchester United, og her så Solbakken især i første kamp momenter hos FCM, der kan blive svære at hamle op med.

»Når Midtjylland er på sit bedste, som de var i hjemmekampen, har de nogle typer til powerfodbold, som de er rigtig gode til. Hvor det er lidt vild fodbold, og hvor alle spillerne med maks-aktioner kører på. Hvis de samtidig har to, der kaster bolden ind fra reservebænken og ned, ved du, at du skal heade en del bolde ud af feltet.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.