En af Superligaens største stjerner var mandag aften helt tæt på de frygtelige begivenheder i Bruxelles, hvor en terrorist dræbte to svenske fans og efterlod et tredje offer alvorligt såret.

FC Københavns svenske landsholdsspiller Viktor Claesson spillede nemlig landskampen mod Belgien, som de svenske fans var rejst til Bruxelles for at se.

Kampen blev afblæst efter første halvleg, og efterfølgende rejste det svenske landshold hjem - og tirsdag har FCK-cheftræner Jacob Neestrup været i kontakt med sin anfører, der er tydeligt påvirket af de tragiske begivenheder i Belgien.

Det fortæller Neestrup, da B.T. spørger cheftræneren til anføreren i forbindelse med FCKs Future Cup-kamp mod FC Midtjylland tirsdag.

Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Viktor kom hjem til København i morges, efter han tog til Stockholm i nat. Jeg har snakket kort med ham i morges og andre har forsøgt at få fat i ham i går.«

»Det er selvfølgelig en spiller, der er chokeret over at have været tæt på en så forfærdelig oplevelse, men mere vil jeg ikke udtale mig om på Viktors vegne. Det må han selv, hvis han har lyst til det senere på ugen,« siger Jacob Neestrup.

Claesson kommer tilbage i træning i løbet af denne uge - og dermed er han klar til at spille for FCK, når Vejle besøger Parken på lørdag trods den voldsomme oplevelse i Belgien.

I FCKs trup er også svenske Roony Bardghji og Jordan Larsson, og gårsdagens angreb har påvirket stemningen på 10'eren.

»Vi alle er jo påvirkede af det her. Det er klart,« siger Neestrup uden at gå mere ind i det.

Flere Superliga-profiler var i Belgien med det svenske landshold mandag - det drejer sig om OB-profilen Filip Helander og FC Midtjyllands Kristoffer Olsson.

Kampen blev ved stillingen 1-1 afblæst efter første halvleg, og det er endnu uklart, hvad UEFA beslutter.

I Belgien er opfordringen dog klar - kampen skal ikke genoptages, og 1-1 skal være kampens resultat.

»Vi vil gerne vise respekt overfor begivenhederne. Vi skal være store i den her slags situationer, og det agter vi at være,« siger det belgiske forbunds præsident Manu Leroy til avisen Le Soir.

Du kan læse B.T.s dækning af terrorangrebet i Belgien HER.