Lyt til artiklen

Det går ikke strålende for FC København i øjeblikket, og fredag kan cheftræner Jess Thorup have fået en ny hovedpine inden søndagens derby.

FCK-profilen Nicolai Boilesen, der er særdeles afgørende for FCK’s spil på bolden, måtte udgå med godt ti minutter tilbage af fredagens træning.

Efterfølgende fik han behandling og blev undersøgt, og i sidste ende kunne han ikke deltage i flere planlagte interviews – B.T. og fanmediet Kvart I Bold fik beskeden om, at FCK-profilen ‘havde en aftale ude i byen’.

30-årige Boilesen døjede også med problemer efter 2-4-nederlaget mod Viborg, og det kan spille ind på de problemer, som profilen døjer med nu.

Det fortæller Jess Thorup, der bevarer optimismen omkring Boilesens deltagelse i derbyet.

»Vi havde det samme med ham i sidste uge, hvor han følte noget krampe. Når en spiller fornemmer noget, er vi nødt til at reagere på det.«

»Boile er meget opmærksom på sin krop og skal være det, så jeg tror ikke, vi skal gøre det til et større issue end det lige nu, og jeg håber da at se ham på banen i morgen igen,« siger han og uddyber:

»Lægerne har endnu ikke besluttet, om han skal scannes. De er ved at lave noget undersøgelser af ham for at finde ud af, hvad det er. Er det efterveerne af den krampe, han fik i sidste runde, eller hvad er det. Men han har ellers trænet fuldt med hele ugen, så lad os nu se.«

Foto: Johnny Pedersen
Vis mere

Gør det ham tvivlsom til søndag?

»Jeg håber ikke, at han er tvivlsom,« lød svaret fra FCK-chefen.

Nicolai Boilesen har indtil videre spillet fuld tid i denne sæson, hvor FCK blot har hentet tre af ni mulige point i Superligaen.

Derfor er søndagens derby mod Brøndby voldsomt vigtigt for FCK, der nødigt vil undvære viceanfører Boilesen. Lørdag træner FCK for lukkede døre, inden det går løs i Parken søndag klokken 16.00.