FC København står i øjeblikket til at miste tre af holdets store profiler til sommer.

Venstre backen Ludwig Augustinsson er allerede på plads i Werder Bremen, mens anfører Mathias Zanka Jørgensen er blevet lovet et sommersalg, ligesom italienske Atalanta har lagt et bud på angriber Andreas Cornelius.

Og nu kan højre backen Peter Ankersen måske også forberede sig på et nyt udlandshold til sommer, selv om manager Ståle Solbakken har proklameret, at han ikke bliver solgt.

De to italienske medier calciomercato og tuttomercatoweb.com melder torsdag, at en række udenlandske klubber Atalanta, Fiorentina, Marseille, Newcastle, Valencia og Galatasaray alle er interesserede i landsholdsspilleren, der netop har skiftet agentvirksomhed til HCM.

BT kan således afsløre, at det er den svenske superagent Hasan Cetinkaya, der også har de store stjerneskud Emil Forsberg, Victor Lindelöf og Daniel Amartey samt Robin Olsen fra FCK i folden, som er blevet ny repræsentant for Peter Ankersen.

Hasan Cetinkaya skal udnytte sit store internationale netværk til at sikre et klubskifte til Peter Ankersen, og spørger man agenten, er det ikke en umulighed, at det sker allerede i det kommende sommertransfervindue, selv om Ståle Solbakken for ganske nyligt proklamerede, at den tidligere Red Bull Salzburg-spiller ikke får lov at skifte, og at han vil være at finde i FCK til næste år.

»Ståle Solbakken er en fantastisk person og karakter. Hvis du spørger Ståle, vil han aldrig sælge en spiller, men der er også en anden side af tingene, og det er, at spilleren også har en karriere og en fremtid at tænke på,« siger Hasan Cetinkaya til BT og tilføjer:

»Peter har nu været i København i to år, og planen var, at han skulle tage det næste skridt efter to år. Der er mange store klubber, der er interesserede i Peter lige nu. Ståle Solbakken er en gentleman og en person, som vil holde sit ord, og det er jeg også sikker på, at han vil gøre over for Peter, så vi er ikke bekymrede over, at han ikke kan komme af sted,« siger Hasan Cetinkaya til BT og fortsætter:

»I sidste ende ved jeg, at Ståle kun vil have det bedste for sine spillere, og at han vil træffe det rigtige valg, når det rigtige tilbud kommer til FC København.«

Peter Anksersens kontrakt med FC København løber frem til sommeren 2020.