Et mål efter 12 minutters spil af FCKs Kris Stadsgaard var nok til sejr i lokalderbyet mod Brøndby.

SE BILLEDERNE AF ROMERLYS-INFERNOET I PARKEN

FC København vandt det klassiske lokal-opgør mod Brøndby på et tidligt mål af Kris Stadsgaard, og holdet er dermed elene på førstepladsen i Superligaen.

I en livlig og tempofyldt første halvleg kom hjemmeholdet foran efter 12 minutters spil. Pierre Bengtsson tog hjørnespark, Claudemir forlængede med hovedet til venstre side af straffesparksfeltet, hvor backen Kris Stadsgaard dukkede op og prikkede bolden forbi Brøndbys målmand, Michael Tørnes, tæt ved stolpen.

Anden halvleg var måske ikke helt på højde med første halvleg, hvad den tekniske kvalitet angik. Men chancer var der. Således havde Lars Jacobsen en enorm chance, da han i helt fri position præsterede at heade bolden ved siden af mål fra få meters afstand.

FCK kunne også med rette føle sig bortdømt i to situationer, hvor først Andreas Cornelius og siden den indskiftede Igor Vetokele blev dømt off-side på friløbere. I begge tilfælde lignede det fejldomme.

Quincy Antipas - der generelt spillede en god kamp for Brøndby - samt landsholdsspilleren Dennis Rommedahl testede begge FCK-målmand Johan Wiland med fornuftige forsøg. Men det blev ved 1-0 til FCK, som dermed overhalede AaB, der lørdag kortvarigt delte førstepladsen i Superligaen med københavnerne.

Brøndby ligger fremdeles sidst med otte point for 13 kampe.

I næste runde spiller Brøndby ude mod FC Midtjylland, mens FC Københavns skal til Horsens.