Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

På søndag kan FC København spille sig til sit 14. danske mesterskab, når AaB besøger Parken.

Men allerede nu sender hovedstadsklubben en kraftig advarsel ud til fans og tilskuere på lægterne mod at løbe på banen.

Det melder klubben ud på sin hjemmeside.

»Vi har set en tendens rundt om i Europa med, at fans løber på banen efter afslutningen på vigtige kampe. Senest torsdag aften i Liverpool, hvor Evertons fans lavede en såkaldt pitchinvasion efter kampen,« fremgår det.

Det gik vildt for sig i Liverpool, da Everton overlevede i Premier League.
Det gik vildt for sig i Liverpool, da Everton overlevede i Premier League. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

»Derfor er det vigtigt for os at gøre det klart, at klubben på det kraftigste advarer mod, at det sker i Parken på søndag.«

Torsdag aften sikrede Everton sig overlevelse i Premier League, hvilket skabte ekstase og resulterede i en regulær invasion af banen på stadion. Du kan se det vilde klip øverst i artiklen.

Samme dag invaderede Port Vales tilhængere også grønsværen, da holdet vandt semifinalen i kampen om oprykning til League One, og det er netop den tendens, FCK påpeger i sin opfordring.

Her skriver man også, at det vil medføre alvorlige sanktioner og store bødestraffe samt eventuelt kampe uden tilskuere i fremtiden.

»For det første er det en alvorlig sikkerhedsrisiko for både spillere, fans og stewards, hvor vi har set aktører blive antastet eller ligefrem angrebet. For det andet kan det få meget markante konsekvenser for klubben på både kort og langt sigt,« skriver FCK.

»Vi opfordrer derfor alle til at blive på tribunerne på søndag.«