Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC København reagerer nu på den ballade, der var på stadion, da mesterskabstrofæet skulle løftes.

'Vi havde en forrygende dag i går, men den blev desværre også forstyrret af nogle få, der satte sig over de tusindvis, der festede i Parken, ved at løbe på banen,' skriver klubben på Twitter.

'Som vi havde gjort det meget klart inden kampen, så var det farligt og med risiko for store konsekvenser for klubben.'

På forhånd havde FC København skrevet til deres fans, at de skulle blive på tribunen efter slutfløjt. Men det var der altså en gruppe, der valgte at ignorere.

'Vi arbejder nu med at identificere dem, der løb på banen, der kan se frem til karantæne og en afgift på 10.000 kroner i henhold til vores stadionreglement,' skriver de danske mestre.

Cirka et par hundrede af de mest inkarnerede FCK-fans stormede i ren glæde banen, og spillerne blev overrumplet.

Noget, der medførte en massiv pibekoncert fra de resterende tilskuere, alt imens vagterne kæmpede for at få gruppen tilbage på plads.

»Jeg kan godt forstå, at man er euforisk, og nu har man jo set i de sidste par uger, både i oprykningskampe og mesterskabsting, at det er gået helt amok med folk, der er løbet ind på banen. Det har jeg som sådan ikke noget imod, men sikkerheden skal være der, og man skal opføre sig ordentligt,« sagde Nicolai Boilesen efter kampen om situationen.

Han var en af dem, der forsøgte at få de festglade fans tilbage på plads, og episoden endte faktisk med en anholdelse.

Det gjorde det, fordi en fan kom i klammeri med sikkerhedsfolk, og i det øjeblik kom det endnu mere ud af kontrol, fordi andre fans ville have den anholdte ud af grebet hos mændene i de orange overtrækstrøjer.

Til sidst lykkedes det at få de invaderende fans tilbage på plads, og både spillere og resten af stadion kunne herefter fejre guldmedaljerne efter sejren på 3-0 over AaB i den sidste spillerunde.