Den tidligere FCK-angriber Heine Fernandez fortæller i et nyt stort interview i Euroman om den store nedtur, han oplevede, efter karrieren stoppede.

Eksempelvis om dengang han i 2014 i fuld tilstand efter en fest på Fyn kørte hjem mod København i bil med sønnen på bagsædet og havnede i en ulykke - og på forsiden af aviserne med en dom for spirituskørsel.

»Det er så utilgiveligt, at jeg tog den beslutning, når min søn var med. Jeg kunne have fået os dræbt. Jeg fortryder meget at have kørt spritkørsel og er bestemt ikke stolt over det,« siger 52-årige Heine Fernandez til Euroman:

»Det er noget af det dummeste at gøre, og noget du gerne vil have fejet ind under gulvtæppet med det samme.«

Heine Fernandez har scoret for FCK i en europæisk kamp.
Heine Fernandez har scoret for FCK i en europæisk kamp. Foto: JØRGEN JESSEN
Vis mere

Slår man ordet ’Superliga-legende’ op i fodboldens fiktive leksikon, så vil teksten nok være illustreret med et billede af evigt målfarlige Fernandez. For er der en spiller, man ikke må glemme, når Superligaens historie skal fortælles, så er det den legendariske angriber med klubber som Silkeborg IF, Viborg og FCK på cv’et.

Heine Fernandez, som er den fjerdemest scorende spiller i Superligaens historie, toppede topscorerlisten i 1999, var på ligalandsholdet og fik en enkelt gang på A-landsholdet. I 2001 lavede han sent i karrieren det store skifte fra Viborg FF til storstatsende FC København, hvor han som 36-årig var med til at vinde mesterskabet og spille store europæiske kampe i Parken.

Men efter karrieren sluttede i 2005, har Heine Fernandez' liv været præget af en del hårde år blandt andet som bodegaejer på Østerbro i København og som mangeårig kassemedarbejder i en Fakta i samme bydel. I dag har Fernandez flyttet teltpælene op og er startet forfra i Spanien, hvor han nyder livet og samværet med sin mor og spanske papfar, Miguel, som har givet ærkejyske Heine sit eksotiske efternavn.

»Jeg har altid gerne villet prøve at bo i Spanien, og nu er mine børn blevet store. Jeg er blevet skilt, og så var der ligesom ikke noget, der bandt mig til Danmark længere (…) Min yngste søn på 24 er også taget med herned, for han ville gerne prøve noget nyt. Vi arbejder endda samme sted,« siger Fernandez, som i dag arbejder i et danskejet forsikringsfirma i Malaga.

Heine Fernandez var på mange måder en atypisk fodboldspiller. Her får han sig en smøg efter en kamp for Viborg.
Heine Fernandez var på mange måder en atypisk fodboldspiller. Her får han sig en smøg efter en kamp for Viborg. Foto: ERNST VAN NORDE
Vis mere