Lyt til artiklen

Det varede 45 minutter, men FCK-ledelsen dansede om den varme grød på dagens pressemøde.

For hvornår fik den nu afskedigede cheftræner Jess Thorup beskeden om, at han ikke længere skulle stå i spidsen for Danmarks største fodboldklub trods et dansk mesterskab og et Champions League-gruppespil?

Det ved kun ganske få personer lige nu – for toppen i FCK ville ved tirsdagens præsentation af Jacob Neestrup som ny chef ikke fortælle, hvornår Thorup fik meldingen om sin fyring.

Ej heller selvom Jess Thorup var på træningsbanen mandag, og Neestrup tirsdag afslørede, at han blev tilbudt jobbet mandag eftermiddag.

Foto: Philip Davali
Vis mere

»Vi gav ham beskeden sammen. Vi mødtes med Jess og talte det igennem,« fortæller bestyrelsesformand Allan Agerholm, der sammen med sportsdirektør Peter 'PC' Christiansen altså overleverede den tunge besked.

Men hvornår Thorup blev sparket ud, det vil han ikke ind på.

»Det vil jeg ikke kommentere på. Det er sagen ligegyldig. Men vi havde et møde. Det var et tungt møde,« lød det fra Agerholm, der trods flere spørgsmål nægtede at afsløre detaljen.

Hvordan tog han så den besked?

»Han blev ked af det og skuffet. Men Jess er en fantastisk person, så han tog det så godt, som det nu kunne lade sig gøre i sådan en situation. Det var ikke et sjovt møde at have. Det kan jeg godt sige – ikke for nogen af os.«

Fyringen af Jess Thorup begrundes med svigtende sportslige resultater, og den endelige beslutning blev truffet af bestyrelsen på indstilling af den sportslige ledelse.

Det sker på baggrund af et længere forløb med dårlig udvikling, begrunder 'PC'.

»Det er sådan i en fodboldklub med respekt for sig selv, at man løbende har snakke om, hvilken udvikling man er i, og hvordan man ser på spillet. Der refererer jeg til bestyrelsen, og samtidig skal vi hele tiden sikre, at der er ærlighed og åbenhed om det.«

Foto: Philip Davali
Vis mere

»Vi kigger ikke en uge tilbage og vurderer det her (fyringen, red.) på en kamp mod Sevilla eller FC Midtjylland. Det er over et længere stræk, for det er en stor beslutning, så den er afmålt og velgennemtænkt,« siger Peter Christiansen.

Thorup har altså siddet på et brandvarmt sæde i længere tid, hvor resultaterne har svigtet. Ifølge Peter Christiansen har den optimale afløser hele tiden siddet på sædet ved siden af Thorup, og derfor kan det undre, at Neestrup først tager Thorups job nu.

»Vi når den konklusion efter et forløb, som vi monitorerer tæt. Og så har vi også haft en træner, der har leveret resultater, og af den grund har vi givet det tid – men nu var det nødvendigt at spille kortet, der hedder at skifte træneren. Derfor sidder Neestrup her.«

Peter Christiansen afviser, at FC København har kigget på andre emner end 34-årige Neestrup til at tage over efter Jess Thorup.

Den nye FCK-træner har fortid i klubben som spiller, ligesom han har været assistent under Ståle Solbakken og altså Jess Thorup – undervejs har han også været boss for Viborg FF's førstehold i 1. division.

Nu har han fået det job, han har drømt om.