FC København lykkedes med at slå FC Nordsjælland på kunstgræsset for første gang under Ståle Solbakken.

Det endte med en sejr på 3-0 til guldaspiranterne, og dermed viste det sig blandt andet, at det altså ikke er helt umuligt for FCK at vinde, når der ikke er rigtigt græs under støvlerne. Men vi lærte også andet af opgøret.

1. Wind banker på U21-landsholdsdøren
Hvis Jonas Wind er til banke på-jokes, kan han godt finde U21-landstræner Niels Frederiksens nummer frem. For han står derude og vil ind i startopstillingen på det landshold, der til sommer spiller U21-EM i Italien.

Den 20-årige angriber lavede et helt absurd godt oplæg til Robert Skov, og han var mod FC Nordsjælland en bomstærk opspilsstation, der som angriber også har blik for at spille en holdkammerat fri til scoring. Med Marcus Ingvartsen i kulden og skadet i Genk kunne Wind sagtens overhale indenom.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere

2. Kunstig intelligens og ‘slangehug’
Ståle Solbakken havde sagt det i sjov. At kampen mod FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum var en, som FCK havde afskrevet på forhånd. Men sjov eller ej var det helt sikkert en kamp, københavnerne havde deres betænkninger omkring.

Ståle Solbakken havde aldrig vundet på kunstgræsset, men da Dame N’Doye satte sin kønsdel på et hjørnespark og med et lille slangehug sendte FC København i front med to mål, må nordmanden havde åndet lettet op.

3. FCN har fået pind i hjulet
Det går lidt under radaren, men tiden efter Kasper Hjulmand i FC Nordsjælland er altså ikke startet godt. Flemming Pedersen er trådt ind som cheftræner, og selvom han er en af dem, der står fadder til hele FC Nordsjælland-modellen, har resultaterne svigtet. Nederlaget til FC København var femte kamp uden sejr for den nye træner.

De ryster næppe på hånden i Farum, hvor man også møder kompetent modstand i mesterskabsspillet, men der er snart brug for en succesoplevelse for Flemming Pedersen som cheftræner for det unge kuld. Næste forsøg er bare også svært med FC Midtjylland på vej.