Det nager stadig Carlos Zeca, og det kommer til at gøre ondt i noget tid.

Tiden skal skrues tilbage til den 13. august klokken 22.55.

En aften, som var hård for FCK og for Carlos Zeca, der beskriver den som sin egen største nedtur i sine to år i den hvide trøje.

»Det værste øjeblik var for to uger siden, da vi tabte til Røde Stjerne. I mit hoved og i min iver var jeg så sikker på, vi ville klare den. Jeg tror stadig på, at var vi gået videre, havde vi haft meget stor chance for at komme i Champions League,« siger Carlos Zeca til B.T.

Skuffelsen står stadig malet i hans ansigt, når han sætter nogle ord på den aften i Parken.

Efter to gange 1-1 mod serberne skulle de to mandskaber i forlænget spilletid og efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Efter intet mindre end 22 spark var det FCK, der havde trukket det korteste strå. De var ude af årets Champions League.

»Jeg troede så meget på holdet, og det gør jeg stadig. Men især i denne kamp var jeg så sikker, men det skete ikke. Det var svært at leve med. Nu er det fortid. Vi har så mange ting foran os. Vi har en vigtig kamp i Europa, men det var klart det hårdeste øjeblik,« siger Carlos Zeca.

FC Københavns spillere under straffesparkskonkurrencen i Champions League-kvalifikationskampen mellem FC København og Røde Stjerne i Parken i København, tirsdag den 13. august 2019. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
FC Københavns spillere under straffesparkskonkurrencen i Champions League-kvalifikationskampen mellem FC København og Røde Stjerne i Parken i København, tirsdag den 13. august 2019. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Netop Europa fylder meget for FCK-anføreren i disse dage, for torsdag skal de forsvarende danske mestre forsøge at spille sig i Europa League-gruppespillet.

Ståle Solbakkens mandskab møder Riga på udebane efter at have vundet første kamp med 3-1. Et resultat, der er et fint udgangspunkt, selvom Carlos Zeca understreger, at hverken han eller klubben tager noget som helst for givet.

»Det er altid svært i Europa på udebane. Hvis de scorer et tidligt mål, bliver det svært. Men som hold er vi altid positive, og vi tror, at uanset hvor vi rejser hen, kan vi vinde. Det tror vi også her. Det er vores måde at tænke på. Vi ved godt, det bliver en svær kamp at vinde, og vi har respekt for modstanderen, som har kvalitet. Men vi vil så gerne videre,« siger FCK-kaptajnen.

Han har en god følelse inden den vigtige kamp, der kommer til at afgøre, om der kommer flere europæiske kampe i benene i efteråret.

»Det har jeg altid. Vi går efter at vinde hver kamp. Selv hvis vi spiller mod Real Madrid og har 0,5 procent chance for at vinde kampen. Men jeg føler mig selvsikker. 0,5 er stadig noget, så man skal altid gå efter det,« siger Carlos Zeca.

Og det kommer de også til i Letland, understreger han. I første kamp stod det 2-1 indtil langt inde i overtiden, og det gør en kæmpe forskel, at Mohamed Daramy nåede at nette til 3-1 og dermed fik givet et forspring på to mål.

»Med et mål imod ville de være videre. Nu ved vi, de skal score to, og det sker ikke tit, at vi lukker to mål ind og samtidig ikke scorer selv. Det var et meget vigtigt mål,« siger Carlos Zeca.

Returkampen mod Riga bliver spillet torsdag aften.