Lyt til artiklen

Den norske landsholdsspiller Morten Gamst Pedersen rykker nærmere et skifte til FCK.

Det erfarer BT fra flere kilder, der vurderer, at et skifte er realistisk og kan falde på plads inden for en uge.

Den engelske avis Lancashire Telegraph skrev i går, at Morten Gamst Pedersen ventes at forlade Blackburn snarligt, og i aftes var han udtaget til en reserveholdskamp, som alle parter regnede med blev hans sidste optræden.

FCK har den seneste tid intensiveret dialogen med Morten Gamst Pedersens agent, Rune Hauge, som dog fortæller til BT, at der ikke er nogen konkrete forhandlinger med en ny klub.

Morten Gamst Pedersen kan forlade Blackburn kvit og frit, fordi der skal skæres i lønudgifterne, og han er ikke længere en del af klubbens planer.

Den 31-årige venstrekantspiller har været i Blackburn, siden han skiftede fra Tromsø i 2004, og nu er han åben for at vende hjem til Skandinavien.

FC København er attraktiv for nordmanden, fordi klubben kan betale en høj løn for en skandinavisk klub. Og så er FCK-anfører Lars Jacobsen blandt hans rigtigt gode private venner.

Det tæller højt, selv om lønnen driller og i sidste ende kan være årsagen til, at skiftet ikke bliver til noget.

Morten Gamst Pedersen er en af Blackburn-truppens bedst betalte spillere, og han har ikke tænkt sig at dykke alt for lavt. Noget af løndifferencen kompenseres dog ved forskerskatten på 25 procent, men Gamst Pedersens krav vil gøre ham blandt de lønførende i FCK. Derudover skulle nordmanden være lidt betænkelig med skiftet ovenpå FCKs katastrofale sæsonstart i Superligaen, hvor klubben efter fem runder stadig er uden sejr.

FCK håber at lande Morten Gamst som en erfaren forstærkning til den sårbare venstreside - men han kan bruges på alle midtbanepladserne.