FC København jagter Kinas varmeste fodboldspiller netop nu, den 22-årige hurtigløber Wu Lei.

- Han er Kinas svar på Maradona.

Ordene stammer fra Xu Genbao, Kinas største trænernavn. Manden, han refererer til, er Wu Lei. Kinas i øjeblikket største talent.

Nu kan den 22-årige stjernespiller ende i Superligaen. FC København har fulgt den kinesiske landsholdsspiller tæt det seneste år, og der er efter sigende også landet et bud på i omegnen af 7,5 millioner kroner i mailboksen hos Wu Leis nuværende klub, Shanghai East Asia.

Det meddeler flere kinesiske medier, og historierne blev bekræftet af hovedpersonen selv, da han forleden modtog prisen som årets nye spiller i den kinesiske liga.

- Klubberne taler sammen, og jeg er klar til at tage afsted. Der er også andre hold inde i billedet, men mit mål er at komme til Europa, så jeg kan udvikle mig. Det er min drøm, sagde Wu Lei.

Leis træner, der beskrives som Kinas svar på Sir Alex Ferguson, har dog ikke tænkt sig at slippe sin guldfugl uden videre. Han spiller højt spil og kræver ifølge kinesiske medier i omegnen af 27 millioner kroner, hvis kantspilleren skal have lov at rejse.

- Flere klubber vil have Wu Lei, men vi vil ikke give slip på ham, siger Xu Genbao.

- FC København er ude på noget, men den klub er ikke noget for os, fortsætter han.

Wu Lei er en succeshistorie i kinesisk fodbold. Som 12-årig blev han indskrevet på den traditionsrige Jingbao Football School, og allerede som 14-årig fik han sin professionelle debut – som den yngste kineser nogensinde. Siden er han brudt igennem i Shanghai East Asia, som han har hjulpet fra de lavere rækker til den bedste kinesiske liga.

I denne sæson fik han sit gennembrud på højeste niveau, da han tog ligaen med storm og blev fast mand på Kinas landshold i en alder af bare 21 år.

- Han har været helt outstanding. Han har lavet tre hattricks, 15 kasser og 10 assists, og han er ikke engang angriber. Det er en kantspiller, vi taler om. Så potentialet er stort. Men det er ikke en færdig spiller. Han har kun spillet et år på højeste niveau, fortæller Mads Davidsen, der er en del af Sven Göran Erikssons trænerteam i den kinesiske klub Guangzhou.

Davidsen har analyseret Wu Lei til bunds og mødt stortalentet flere gange, og han giver ham følgende skudsmål med på vejen.

- Han har de fodboldmæssige forudsætninger til at bryde igennem i Europa, og på papiret vil han være et godt køb for FC København. Men bliver han også dét, handler det om, hvorvidt de kan få ham til at falde til uden for banen. Det kan være vanskeligt, siger træneren, der vurderer Wu Leis realistiske salgspris til at lande et sted midt imellem de 7,5 millioner, FCK skulle have budt, og de 27 millioner hans nuværende klub udadtil forlanger.

15 til 20 millioner kroner kan lyde af mange penge for en – i europæisk forstand – uprøvet spiller. Men udover de fodboldmæssige kvaliteter kan Wu Lei tilvejebringe merværdi i noget nær ubegrænsede mængder. Både for FC København og den danske Superliga. Stortalentet er kinesisk fodbolds varmeste navn netop nu, han har et par millioner followers på Sina Weibo – Kinas krydsning af Facebook og Twitter – og han har potentialet til både at åbne for trøjesalg og salg af tv-rettigheder i ’Riget i Midten.’

- Det vil åbne en masse døre. Folk er slet ikke klar over hvor mange penge og muligheder, det kan generere med en så højt profileret kinesisk spiller i Danmark, fastslår Mads Davidsen.

Der har tidligere været enkelte kinesiske spillere i europæiske klubber, men ryger Wu Lei til FCK, vil han blive den første fra det nuværende kinesiske landshold, der lander i Europa. Resten tjener til det daglige brød i hjemlandet.