Lyt til artiklen

FC København blev i det netop afsluttede transfervindue sat i forbindelse med et hav af spillere, og der var sågar rygter om, at de på et tidspunkt havde købt spilleren Aguibou Camara fra Olympiakos, ligesom Anzor Mekvabishvili også blev nævnt flittigt.

Flere af de usande historier blev hurtigt til citathistorier i danske medier, og sportschef Peter Christiansen forstår ikke, hvordan det kommer så vidt, uden at FC København er blevet kontaktet først.

»Det er jo jeres ansvar. Det er jer, der kommer med alle historierne. Nogle gange kan man også bare få spørgsmålet, om det har noget på sig, så kunne jeg svare nej. Eller ja. Det gør jeg nok ikke, men hvis jeg så svarer nej eller ej, så er vi nok et eller andet sted. Nogle gange kan vi lige så godt bare få det målt af, i stedet for at vi skal læse alle mulige historier. Men sådan er det jo,« siger Peter Christiansen.

I løbet af januar var der også historier ude om, at FC København havde været på stadion og se Heerenveen for at syne en spiller, men det var også ude af trit med virkeligheden.

Peter Christiansen synes, danske medier skal blive bedre til at kontrollere en historie, inden de skriver dem.
Peter Christiansen synes, danske medier skal blive bedre til at kontrollere en historie, inden de skriver dem. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Vi sidder og ser Viking Stavanger, og vi sidder og ser Heerenveen, selvfølgelig gør vi det, men det er deres (scoutingafdelingen, red.) arbejde. Men en hollandsk avis skriver, at vi var til lige nøjagtig én kamp, og det var vi ikke. Men det er opgaven at være på stadion og kigge på spillere. Men det er ikke lig med, at vi er ved at signe en spiller,« lyder det fra 'PC'.

B.T. kunne ikke dy sig for at spørge, om Peter Christiansen også havde budt på Lionel Messi.

»Ja, men vi fik hurtigt nej.«

FC København hentede to spillere denne vinter, Diogo Concalves og Jordan Larsson.