Fortsat ingen afklaring på, om OB kompenseres for det forventelige tab i forbindelse med kampen mod FCK, som ikke må have tilskuere med.

Det var en måbende OB-lejr, der for ni dage siden læste FC Københavns straf i forbindelse med balladen på Brøndby Stadion den 6. august. For FCKs straf lød på to udebanekampe uden tilskuere. Den ene i Brøndby, og den anden mod næste modstander. Som var OB.

Kendelsen betyder, at det ikke blot er FC København, der må undvære udefans på søndag, men også at OB potentielt går glip af entreindtrægter, matchday-indtægter som salg af øl og pølser, og desuden må bekymre sig om den sikkerhedsrisiko, der kan opstå, hvis FCK-fans alligevel vælger at troppe op for at sætte sig blandt de fynske fans. Og hvem har ansvaret, hvis der skulle opstå problemer med uvelkomne FCK-fans?

Trods hektisk aktivitet siden dommens afsigelse mandag i sidste uge er der med tre dage til kampen endnu ikke kommet en afklaring på, hvordan de problematiske forhold skal løses, om end begge klubber håber og tror, at det sidste – tilskueruroen – forbliver potentiel og ikke reel. Mere om det senere.

Her kan du se balladen med FCK-fans på Brøndby Stadion, der er skyld i straffen:

 
Kampen mellem Brøndby IF og FC København blev afbrudt, da FCK-fans gik til kamp mod politiet.
Vis mere

Da FCKs straf blev offentliggjort, kaldte OBs kommercielle chef i BT udfaldet for ’et chok’ og ’på ingen måde retfærdigt’. For OB kommer efter alt at dømme til at lide et økonomisk tab som følge af de manglende udebanetilskuere, og derfor ønsker klubben en økonomisk kompensation.

»Vi er lige nu i dialog omkring, hvordan og hvorledes kompensationen skal foregå. For vores helt klare opfattelse er, at vi ikke skal lide et tab på nogen måde,« siger OB-direktør Ole Bang Nielsen, der forklarer, at det ikke er FCK, klubben kræver økonomisk kompensation fra.

Han ønsker dog ikke at uddybe, hvilken instans OB har tænkt sig skal kompensere klubben for den straf, man ufrivilligt er blevet en del af.

Ifølge BTs oplysninger har OB og FC København været i dialog om, hvorvidt de to klubber kunne enes om en aftale, der modsvarede indtægterne fra det antal tilskuere, der normalt fulgte med FCK til Odense OB har dog angiveligt ønsket en mere principiel afgørelse, der involverer de ansvarlige for både dommen og kampafviklingen, Divisionsforeningen og DBU. Indtil videre har OB hverken fundet en løsning det ene eller det andet sted, og hverken OB eller FCK ønsker at udtale sig om problematikken inden kampen.

Mens der langtfra er fundet en løsning på økonomien, forventer både OB og FCK, at kampen, som københavnerne har opfordret sine fans at blive væk fra, afvikles uden uro.

»Kampen skal foregå i ro og orden, og derfor har vi længe været i dialog med FCK. Dialogen er gået på, at der ikke skulle komme FCK-fans. Og skulle der alligevel gøre det, kan vi nu afvise dem, fordi FCK har indvilliget i at sende spottere til kampen, der kan udpege FCK-tilhængere,« siger OB-direktør Ole Bang Nielsen.

Klubben har ikke ønsket at stå alene med ansvaret for kampen, da problemer i forbindelse med afviklingen kunne betyde en mulig disciplinærsag til Odense-klubben. Omvendt har FCK ikke været forpligtiget til at påtage sig noget ansvar, da klubben ikke er tildelt et udebaneafsnit.

Alligevel har klubben frivilligt tilbudt at hjælpe OB med afviklingen af kampen.

»Vores sikkerhedschefer har været i dialog for at sikre det rette sikkerhedsopbud, og det hjælper FC København gerne med på dagen. Vi forventer ikke, at der kommer til at være nogen problemer, men vi tager selvfølgelig opgaven alvorligt i samarbejde med OB,« siger Jes Mortensen pressechef i FCK.