Måske er vi igen ved at være tilbage ved de gode gamle dage, hvor Brøndby og FCK kæmpede om Superliga-titlen. Både FCK-manager Ståle Solbakken og FCK-spillerne var imponerede over Brøndbys niveau i søndagens københavnske derby.

Høj vokal, flotte tifoer og masser af intensitet. Det har egentlig altid lugtet lidt af de gode, gamle dage uden for banen, når Brøndby og FCK har mødtes tidligere. Ærkefjendeopgøret har ofte haft internationalt snit på tilskuerlægterne, hvilket også var tilfældet i søndagens opgør med en fantastisk tifo, røg og pyroteknik fra begge lejre. Holdenes respektive spil på banen, derimod, har ikke altid kunne matche omgivelserne over en hel sæson.

I efterhånden mange sæsoner har FCK været det bedste hold og vundet mesterskaberne, mens Brøndby er sunket bagud og har kigget misundeligt på det meste af tiden. I denne sæson kan rivaliseringen måske nå tilbage til de lidt mere jævnbyrdige dage, ligner det.

Efter 1-1-kampen på Vestegnen lader det til, at Brøndby har fået en træner, Alexander Zorninger, og en stil, der kan måle sig med FCK og Ståle Solbakken. Brøndby var overmatchet fra kampstart, men kæmpede sig tilbage.

Og Solbakken mener i hvert fald på, at rivalerne er mere end en døgnflue og skal tages seriøst i mesterskabskampen.

»Jeg tror, at Brøndby bliver svære at slå. Jeg synes specielt, at deres midtbane er sat godt sammen med god fodboldforståelse. Andrew Hjulsager har haft en fantastisk sæson. De har et godt mix der.«

Hvor adskiller Brøndby sig nu under Zorninger fra de Brøndby-hold, som du har mødt tidligere?

»Der er sket en formationsforandring. De spiller meget mere direkte og spiller flere bolde i længderetningen. Det gør de godt,« lyder det fra nordmanden.

Bedre end tidligere hold

Også FCK-midtbanen William Kvist, der har været vant til at møde Brøndby i mange sæsoner, har noteret en ændring.

»Brøndby, kan jeg mærke, er bedre end før. Og det er jo egentlig ret flot i forhold til, at de på papiret har haft nogle trupper, der var mere profilleret og løntungere end det her. Men de ser kollektivt bedre ud end nogensinde.«

FCK-anfører Thomas Delaney bakkede op.

Ser du Brøndby som den største konkurrent i forhold til mesterskabet?

»Ja, det er de nok. Jeg synes, de spiller god fodbold, så det kan vi godt sige.«

Hvordan ser du på det nye BIF-hold under Zorninger?

»De her kampe er jo næsten altid ens. Intensiteten er, som vi kender den, men der var flere chancer, end der måske plejer at være. Det er måske også Brøndbys stil at skabe lidt mere end de gange, som vi tidligere har mødt dem,« sagde anføreren.

Brøndby fører i skrivende stund Superligaen á point med FC København, men på en bedre målscore. Alene det gør måske automatisk, at vestegnsklubben efterhånden skal udråbes til en mesterskabsaspirant, men Andrew Hjulsager mente, at det ville være lige tidligt nok med sådan en konklusion.

»Lige nu er vi der, men det er svært at sige, hvordan det ser ud om fem kampe. Hvis vi fortsætter med at tage så hurtige skridt, som vi indtil videre har gjort, og får bygget på i vores spillestil, så føler jeg, at vi kan være det.«

Gider ikke at se kampen

Der skal mere end en førsteplads til og et løftet Brøndby-hold til at gøre den tyske træner Alexander Zorninger tilfreds. Han havde ikke lyst til at gense kampen, som han plejer at gøre, fortalte han søndag.

Var det her den største test af dit hold?

»Nej. Jeg synes, at Berlin (Mod Hertha Berlin i Europa League, red.) og Athen (Panathinaikos i Europa League, red.) var på et andet niveau, fordi vi vidste, at vi skulle præstere på en helt speciel måde. Vi skulle score mod Hertha på hjemmebane for at udligne deres mål fra Berlin.«

Var FCK en bedre modstander end Hertha og Panathinaikos?

»Ser du på, hvem de kan sætte på banen fra bænken, er det helt sikkert det bedste individuelle hold i Danmark. De har flest penge, som de har tjent i Europa League og Champions League, så de har fortjent at have dem, men det gør visse ting nemmere,« siger tyskeren, der ikke gider at gense kampen mod FCK. Det bliver kun til enkelte sekvenser, siger han.

»Jeg tror ikke, jeg er interesseret at se kampen igen (mod FCK, red.), men jeg synes, vi gjorde det godt. Det var måske ikke den bedste præstation, men det kan være, jeg ser på det anderledes om et par dage, for modstanderen var utrolig stærk,« lød det fra tyskeren.

Zorninger kan uanset hvad glæde sig over at have coachet Brøndby tilbage på det danske fodboldlandkort.