FC Midtjylland fik en god optakt til fredagens pokalfinale, da holdet slog mestrene fra FC København med 4-0.

FC Midtjylland hentede søndag aften en klar sejr i Superligaen i opgøret mod de nykårede danske mestre fra FC København.

FCM vandt med hele 4-0 på sin hjemmebane, som inden opgøret blev kåret til Superligaens bedste bane efter afstemning hos anførerne i Superligaen.

Det var første gang, at FCK smed point i mesterskabsspillet, hvor holdet inden søndag havde vundet alle syv kampe hidtil.

Superliga kampen mellem FC Midtjylland og FC København på MCH Arena i Herning, 12. maj 2019. Foto: Henning Bagger

FCM fik dermed en glimrende optakt til pokalfinalen, hvor holdet fredag møder Brøndby i Telia Parken.

FCM, som er sikker på at ende på Superligaens andenplads i denne sæson, stillede stærkt op og satte et reserveplaget FCK-mandskab under pres fra start.

Det gav en scoring efter 20 minutter, da FCK-målmand Stephan Andersen kom langt ud af sit mål, men ikke fik ordentlig ram på bolden. Det tillod FCM-angriber Paul Onuachu at score i det tomme mål.

Stephan Andersen var kort efter scoringen uheldig igen, da han i et solouheld blev skadet og måtte bæres fra banen.

FC Københavns målmand Stephan Andersen falder om og må forlade banen i Superligakampen FC Midtjylland mod FC København på MCH-Arena i Herning, 12. maj 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger

Otte minutter efter pausen kom FCM yderligere i front, da Evander modtog bolden i feltet og sparkede den fladt i nettet bag indskiftede Jesse Joronen.

Jonas Wind kom tæt på en FCK-reducering med en afslutning fra en spids vinkel, mens Marc Dal Hende var tæt på at score efter et smukt FCM-angreb, men bolden gik tæt forbi mål.

Kort før tid lukkede FCM festen med to scoringer.

Først scorede Awer Mabil til 3-0 på straffespark, inden Gustav Wikheim scorede til slutresultatet 4-0 efter et kontraangreb.

FC Midtjyllands Paul Onoachu scorer til 1-0 i Superligakampen FC Midtjylland mod FC København på MCH-Arena i Herning, 12. maj 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger