Brøndby har trukket sig fra forhandlingerne omkring Superligaens nye TV-aftale.

Formand Aldo Petersen mener ikke, at den aftale, som de øvrige 11 klubber er blevet enige om, er økonomisk attraktiv for Brøndby. Derfor er Brøndby gået enegang og forsøger nu selv at sælge rettighederne til deres hjemmekampe med virkning fra 1. juli 2015, hvor den nye tv-aftale træder i kraft.

Samtidig holder Aldo Petsersen dog en dør på klem for, at Brøndby på et senere tidspunkt kan komme med i den aftale, som de 11 andre Superligaklubber har indgået .

Men det kan Brøndby-formanden godt glemme alt om ifølge FCKs administrerende direktør Anders Hørsholt.

- 11 klubber har underskrevet en aftale. Så kan man ikke bare tro, man kan komme tilbage, hvis den klub finder ud af, at det ikke lige gik, som de havde håbet på. Der findes ingen forsikring eller garantiordning, siger Anders Hørsholt.

- Den mulighed er tabt nu. Det var derfor, vi havde et fordelingsmøde. Det er prisen for at forlade fællesskabet - så kan man ikke bare forvente, at fællesskabet står med åbne arme, fordi man ikke lige fik al den sol, som man havde drømt om ved at gå sine egne veje, fortsætter FCK-direktøren.

Brøndby har tidligere forsøgt at få jer med til at lægge pres på de øvrige klubber for at få flere penge ud af tv-aftalen, men det ville I ikke være med til. Hvorfor ville I ikke det?

- Jeg ser det ikke som en mulighed. Fællesskabet ligger os meget på sinde, og dansk fodbold - og fodbold generelt - bygger på fællesskab, og så må man blive enige om tingene. Det er vi så blevet nu - 11 klubber. Der er en klub, der ikke kan acceptere den præmis. Men det er fuldstændig ens for alle. Hvis nogen pr. definition vil have mere end andre, så er det svært for de resterende klubber, siger Hørsholt.

Kan du forstå - med tanke på deres mange tv-seere - at Brøndby er gået solo?

- Det har jeg ikke nogen holdning til. De må træffe deres egne valg. Vi er 11 klubber, som er enige om en fælles fordeling af de midler, der tilhører fællesskabet.

Hvad betyder det for det produkt, I skal ud og sælge nu, at Brøndby ikke er med?

- Det kan godt være, at Brøndby har 16 hjemmekampe, de vil prøve at sælge, men det er jeg indifferent overfor. Det er jeg slet ikke bekymret for. Den værdi, som Brøndby tillægger sig selv, den forstår vi slet ikke og er ikke enig i. Man kan ikke stå alene i et fællesskab, det fungerer ikke, fastslår Anders Hørsholt.