FC København har tyvstartet sommerens transfervindue. Og noget tyder på, at der skal findes en ny midterforsvarer.

Tirsdag dukkede et billede op af Ståle Solbakken i samtale med den svenske landsholdsforsvarer Sotirios Papagiannopoulos på en café Arlanda lufthavn i Stockholm, og nu kan BT afsløre, at FC København også har gjort kraftige tilnærmelser til den danske landsholdsforsvarer Andreas Bjelland.

Andreas Bjelland har kontraktudløb til sommer i Brentford, og ifølge BTs oplysninger har FC København været meget ivrige efter at lokke den forventede VM-starter hjem til hovedstaden. Københavnerne har været interesserede i Andreas Bjelland igennem lang tid, men endnu er der ikke blevet lagt et konkret kontrakttilbud på bordet foran den kloge midterforsvarer.

Vis mere

Men det ville muligvis ikke have ændret det store, for Andreas Bjelland har stadig mod på mere udland - og gerne et skridt op fra Brentford i The Championship. Den elegante midterforsvarer kan da også spille sig mere end bare brandvarm, når han til sommer forventes at indtage det danske midterforsvar ved siden af Simon Kjær ved VM. Og skulle Bjelland vise sig frem fra sin bedste side her, er håbet for ham altså, at en Premier League-klub kan se idéen i at hente en spiller som ham transferfrit.

Andreas Bjelland har det seneste stykke tid ikke spillet specielt meget for Brentford, og det skyldes blandt andet hans kontraktsituation, hvor han altså ikke ønsker at forlænge med danskerklubben. Hvor den 29-årige forsvarsspillers fremtid ligger, vil VM muligvis afgøre. Men det bedste bud er en klub i udlandet - på et højere niveau end Brentford.

Nyhederne om FC Københavns interesse i Andreas Bjelland og Sotirios Papagiannopoulos fortæller også historien om, at Ståle Solbakken altså leder efter forstærkninger til sit midterforsvar, som var kraftigt kritiseret i starten af sæsonen, hvor Denis Vavro og Michael Lüftner havde svært ved at finde sammen i et godt makkerskab. Siden er det blevet markant bedre, og langtidsskadede Erik Johansson er også vendt tilbage som en mulighed for Ståle Sobakken.

Men meget tyder altså på, at FC København leder efter forstærkninger netop på denne position.

Det kan da også blive endnu et travlt transfervindue for de detroniserede mestre. Peter Ankersen forventes at blive solgt. Det samme gør målmand Robin Olsen, men her er erstatteren allerede på plads med købet af Horsens-målmanden Jesse Joronen. Og så forsøger Ståle Solbakken at overbevise Federico Santander om at blive i FCK, selvom det også hele tiden har været meningen, at han skal væk.

Derfor skal der altså hentes nye spillere til FC København igen. Men det kræver store overtalelsesevner fra Solbakken at gøre Andreas Bjelland til en af disse. Lige så store som dem, han brugte, da han lokkede Viktor Fischer hjem til Superligaen. Øverst i artiklen kan du netop se en vurdering af Viktor Fischer.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Ståle Solbakken om både Andreas Bjelland og Sotirios Papagiannopoulos, men uden held.