Daniel Amartey (tv) skulle nu være tæt på at skifte fra FC København til Leicester for en transfer i omegnen af 60 mio. kr.
Daniel Amartey (tv) skulle nu være tæt på at skifte fra FC København til Leicester for en transfer i omegnen af 60 mio. kr. Foto: Scanpix

FC København er i forhandlinger med den engelske topklub Leicester om et salg af den ghanesiske profil Daniel Amertey.

Ifølge Ekstra Bladet vil handlen kunne indbringe omkring 60 millioner kroner til FC København.

FCKs moderselskab, Parken Sport & Entertainment reagerede torsdag aften på rygtet om et forestående Amartey-salg ved at udsende en selskabsmeddelse, der bekræfter, at der er forhandlinger i gang.

»Der er dags dato konstateret rygter i markedet om, at F.C. København påtænker at sælge fodboldspilleren Daniel Amartey til den engelske klub Leicester City FC.«

»F.C. København kan bekræfte, at der er modtaget et tilbud på Daniel Amartey fra Leicester City FC. Der pågår i øjeblikket forhandlinger mellem parterne.«

BT kontaktede Ståle Solbakken, der umiddelbart ikke havde andre kommentarer end den udsendte selskabsmeddelelse.

»Det vil tiden vise,« var hans eneste svar udover meddelelsen.

Tidligere har han dog været meget konkret. Til ritzau har den norske FCK-manager således konstateret, at der er stor interesse for hans spillere.

»Det må vi leve med. Det er, fordi vi har handlet rigtigt ind, antager vi. Det viser, at mange vil have vores spillere efter kort tid i klubben. Akkurat nu er det vældig usikkert, hvad som sker. Vi er måske klar til at reagere, hvis vi skal, og hvis vi mister spillere,« sagde han, inden Leicester-forhandlingerne blev bekræftet.

Et salg af Daniel Amartey vil kunne sikre FCK en nettofortjeneste på omkring 45 millioner kroner, da man hentede den stærke ghaneser i svenske Djurgården for omkring 15 millioner kroner. En del af de penge må forventes at skulle investeres i en erstatning for den meget solide ghanesiske oprydder.

Allerede i sommerens transfervindue var der forhandlinger i gang mellem den københavnske klub og Leicester. Dengang faldt handlen dog til jorden på grund af de restriktive britiske regler for arbejdstilladelse til spillere, der ikke kommer fra Europa. Men siden er reglerne blevet mere fleksible, og derfor er et skifte nu inden for rækkevidde.

Den unge ghaneser var også tæt på et skifte til franske Olympique Marseille. FCK bekræftede på sidstedagen af transfervinduet således i en selskabsmeddelelse, at man havde fået bud på Amartey fra franskmændene, men forhandlingerne mellem de to klubber førte ikke til en handel.

Hvis Daniel Amartey ender med at blive solgt for 60 millioner kroner, vil han blive en af Superligaens dyrest solgte spillere. Mens Andreas Cornelius kostede Cardiff lige omkring 75 millioner, blev Daniel Agger og Christian Poulsen sendt til henholdsvis Liverpool og Schalke 04 for nærved de 60 millioner kroner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.