Kenneth Andersen er navnet på FC Midtjyllands nye cheftræner

Ikke et navn, der giver den store genklang i fodbolddanmark; 50-årige Andersens meritter strækker sig over at have været ungdomstræner for FC Midtjyllands ungdomshold, senest som cheftræner for U19-holdet – et job han har besat af to omgange i i alt 10 år med fem U19-mesterskaber som følge.

Derudover har han været talentspejder og akademitræner hos FC Midtjylland. Han blev ansat i 2004.

Og nu er han altså cheftræner i Superligaen. Han hilste kort på spillertruppen onsdag, og kalder jobtilbuddet for et nemt valg.

Du har aldrig trænet et seniorhold på det her niveau og siger, det ikke er en udfordring som sådan, men er der ikke en stor forskel på at træne U19 og Superligaspillere?

»Selvfølgelig er der en forskel, men jeg tror meget på, at det handler om ens tilgang til menneskerne. Selvfølgelig skal tilgangen være anderledes, hvis en spiller bliver hentet hjem fra udlandet og så videre,« siger han og tilføjer:

»Det er vigtigt at komme tæt på spillerne. Det er fodboldspilleren og mennesket, vi skal se. Vi skal motivere dem. Ærlighed er vigtigt for mig, og spillerne skal vide, hvad de får. Jeg siger tingene, som de er, men de får det serveret på en ordentlig måde.«

Han fortæller, at han ikke regner med at lave udskiftninger i FC Midtjyllands setup, og trods sit kendskab til de unge spillere vil han frem for alt vælge de bedst til sin trup.

FC Midtjyllands administrerende direktør sagde til pressemødet, at han gerne så Andersen sidde lige så lang tid, som Alex Ferguson gjorde hos Manchester United. Altså i 27 år. Til det siger Kenneth Andersen:

»Det lyder rigtig godt, hvis man kunne udvikle sig til at blive det og kunne være i den funktion i mange år.«

Han er som nævnt et ubeskrevet blad, men ikke desto mindre nyder Kenneth Andersen stor respekt hos midtjyderne.

Det blandt andet personificeret ved viceanfører og forsvarsprofilen Erik Sviacthenko. Han har blandt andet været logerende ved den nye Superligatræner, da han var ungdomstræner. Kenneth Andersens familie var Erik Sviatchenkos værtshjem.

Tror du på, at han kan løfte en Superligatrup?

»Det er jeg ikke i tvivl om. Han har en udstråling og karisma, der gør, at man hurtigt får respekt for ham. Den ro og udstråling er meget vigtig i et job som Superligatræner. Han hidser sig ikke op eller bliver revet med, og det er også det, Jess har haft. Den følelse har jeg også med Kenneth (Andersen, red.). Jeg tror, der er respekt omkring, at Kenneth kan løfte den opgave,« siger Sviatchenko som i øvrigt kalder Andersen for grundig og rigtig dygtig fodboldfagligt.

Tror du, at det kan blive en sovepude for nogle af de spillere, der får deres gamle ungdomstræner tilbage?

»Nej, det tror jeg ikke. Jeg tænker mere, at det ville skabe en form for synergieffekt i forhold til, at de har arbejdet sammen på ungdomsniveau og kan bruge de erfaringer, som man har draget. Det er positivt,« siger han.