‘Gummiben’ og ‘tillykke med guldet’.

Der er flere måder at sætte en kæp i hjulet for gulddrømmene i Superligaen, og mens Ståle Solbakken i 2014 gjorde det med Glen Riddersholms FC Midtjylland, var det Jess Thorup, der sidste år gjorde det med Alexander Zornigers Brøndby.

FC Midtjylland-trænere ønskede tillykke med The Double, og en måneds tid senere hang guldmedaljerne om Jess Thorups hals.

I sagde på et tidspunkt sidste år tillykke til Brøndby, og så vendte I det om. Er det tid til at få sagt tillykke nu?
»Ja, det tror jeg, at det er tid til så. Hvis det er det, der skal til, før vi vender den, må vi hellere sige tillykke til FCK,« siger Jakob Poulsen.

FCKs Viktor Fischer og FC Midtjyllands Jakob Poulsen under superligakampen mellem FCK - FC Midtjylland i Parken torsdag den 18. april 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
FCKs Viktor Fischer og FC Midtjyllands Jakob Poulsen under superligakampen mellem FCK - FC Midtjylland i Parken torsdag den 18. april 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Er det uoverskueligt at tænke på de otte points forspring lige nu?

»Jeg har svært ved at se, at FCK skulle smide det. Det skal jeg være ærlig at indrømme. Men vi har dem selv en gang mere, og så er vi nede på fem. Med en dårligere målscore er vi så tilbage på seks. Jeg tænker stadig, at der er lang vej. Det synes jeg. Men vi kommer til at se, om vi ikke kan vinde resten af vores kampe. Om ikke andet så for at holde os skarpe til en pokalfinale. Men det ser lidt sort ud med mesterskabet.«

FC Midtjylland er efter nederlaget på 3-0 til FC København i Telia Parken et godt stykke efter guldkonkurrenterne. Faktisk helt præcist otte point og med 13 måls dårligere samlet målscore. Og det er netop de tal, der gør FC Midtjylland-anføreren skeptisk omkring at skulle lave endnu et comeback i denne sæson.

»Det kræver nok, at vi rammer et sted i nærheden af 18 point, og så kommer der sgu nok desværre til at mangle en lille smule. Men vi går efter 18,« siger Jakob Poulsen.

De første tre kan FC Midtjylland hente på mandag. Men det kræver en sejr mod netop Brøndby, mens FC København skal en tur til Farum for at møde FC Nordsjælland.