Dansk Fodbold Awards 2016 i TAP 1. Årest træner. Jakob Michelsen (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Dansk Fodbold Awards 2016 i TAP 1. Årest træner. Jakob Michelsen (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Foto: Liselotte Sabroe

Sønderjyskes succestræner Jakob Michelsen blev mandag aften kåret som årets træner 2015. Han takkede kollegerne, men mange af dem havde slet ikke stemt.

Da 35-årige Jakob Michelsen mandag aften modtog hæderen som årets træner ved Dansk Fodbold Award, skete det blandt andre foran trænerkollegerne fra Superligaen. Stoltheden var tydelig - naturligvis - særligt fordi, det var netop kollegerne, dem han konkurrerer med til daglig, der havde stemt på ham.

»Det der gør mig mest stolt, er, at det er andre, der har stemt på mig,« lød det blandt andet fra Jakob Michelsen.

asdas

Nu kan BT imidlertid afsløre, at en stribe af kollegerne fra Superligaen slet ikke stemte og i stedet mødte prisuddelingen med undren over, at de ikke havde fået tilsendt det materiale, hvorpå de kunne afgive deres stemme. Materiale, som skulle være blevet udsendt til lands-, liga- og divisionstrænere for begge køn i Danmark.

BT har mandag været i kontakt med fem Superliga-trænere, som bekræfter, at de ikke deltog i afstemningen af Årets Træner, fordi de ikke havde modtaget materiale fra Dansk Træner Union. Det drejer sig om Viborgs Johnny Mølby, AGFs Glen Riddersholm, den nu tidligere Brøndby-træner Thomas Frank, Hobros Ove Pedersen og mandagens vinder Jakob Michelsen. Sidstnævnte ønsker ikke at kommentere historien.

Derudover fortæller BTs kilder, at mindst yderligere to Superliga-trænere heller ikke har deltaget i afstemningen. Dermed er det over halvdelen af Superliga-trænerne og omfanget kan muligvis være større, hvis man regner divisionerne med. Dansk Træner Union, som stod for afstemningen, meddeler, at der var en afstemningsprocent på cirka 50 procent fra de stemmeberrettigede.

»Vi har da undret os over, hvad der er foregået. Jakob stod jo og sagde, at han var stolt over kollegernes stemmer, men jeg har ikke stemt, for jeg har ikke haft mulighed for det« siger Hobros cheftræner Ove Pedersen, der forklarer, at flere af Superliga-trænere talte om den manglende stemmeafgivelse.

»Jeg var da lidt harm over, jeg ikke havde modtaget noget, da jeg kørte derover (til prisuddelingen.red.), men da jeg så hørte, at de andre heller ikke havde fået det, tænkte jeg 'okay, hvad er det så, der foregår?' Hvem vælger Årets Træner og hvem gør ikke?«

BT har forgæves prøvet at indhente en kommentar fra Dansk Træner Unions formand, Jørgen Hansen. Men fra Unionens kommunikationsansvarlige Brian Christensen lyder forklaringen:

"Vi har sendt en mail til alle Superliga-trænere, divisionstrænere og landstrænere, så alle har haft muligheden. Det bliver mange gange sendt til klubben, som bliver opfordret til at sende den videre".

Han forklarer, at Dansk Træner Union, som er en frivillig organisation, sender afstemningsskemaerne direkte ud til de trænere, de har personlige e-mail-adresser på, mens de har forsøgt at indhente mailadresser via klubberne til de resterende. Brian Christensen bekræfter, at det i flere tilfælde ikke er lykkedes at få mailadresserne fra klubberne, hvilket altså skal forklare, at de respektive trænere ikke har haft mulighed for at stemme.

Har I været opmærksomme på, at der er mange Superliga-trænere, der ikke har stemt?

»Det er ikke usædvanligt fra de andre år, at der ikke kommer flere stemmer, end der gør. Vi må så votere ud fra dem, der kommer«, siger Brian Christensen.

Han ærgrer sig over de manglende Superliga-stemmer, men hæfter sig ved, at trænernes klubber blev kontaktet for at indhente de personlige mailadresser.

»Så må de gå tilbage til deres klubber og sige, at det ikke er i orden.«

BT har også været i kontakt med AaBs Lars Søndergaard og den tidligere assistentlandstræner Peter Bonde. Begge fik som planlagt tilsendt afstemningsmaterialet og deltog dermed i afstemningen, som Sønderjyskes Jakob Michelsen altså vandt foran sine kolleger. I modsætning til mange af deres forundrede kolleger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.