Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC København vandt over AaB i søndagens kamp, og alt var på papiret fryd og gammen for løverne, men alligevel var der drama efter slutfløjt, fordi gæsternes målmand, Kamil Grabara, hoverede over for hjemmeholdets fans.

Kort forinden havde Kamil Grabara fået kastet øl efter sig, da Peter Ankersen lå og modtog behandling, og den polske målmand tog bægeret og smed det tilbage mod AaB-fans, mens han gestikulerede mod dem, at hans hold var på vej mod en sejr.

Så da han gentog sin provokerende jubelscene, kom han i klammeri med AaBs målmand, Jacob Rinne, og FC Københavns stjernespiller Rasmus Falk syntes heller ikke om sin holdkammerats opførsel.

»Jeg ser det ikke før, at der er lidt dårlig stemning. Generelt er min ærlige holdning, at der ikke er nogen grund til at hovere, når man har vundet,« siger Rasmus Falk og tilføjer:

Kamil Grabara hoverede ud mod AaBs fans.
Kamil Grabara hoverede ud mod AaBs fans. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg havde ikke selv gjort det,« lyder det fra Falk, som i dagens anledning var anfører for sit hold.

Han fortæller, at han godt kan finde på at tage en samtale med sin holdkammerat oven på episoden og fortælle Grabara, at man i FC København ikke bør gøre den slags.

»Ja, det kan godt være, jeg lige gør det. Vi var også blevet sure den anden vej rundt. Vi skal holde os for gode til det. Det er min ærlige holdning til det,« lyder det fra en bramfri Rasmus Falk, der derudover er fuld af rosende ord til sin målmand, der nu har holdt målet rent i seks Superliga-kampe i træk.

»Han har gjort det fantastisk og virkelig været vigtig for os, og jeg synes, at han har spillet en ekstrem god sæson, der bare er blevet bedre og bedre og bedre.«

Kamil Grabara kom i klammeri med AaB igen.
Kamil Grabara kom i klammeri med AaB igen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Mens Rasmus Falk ikke brød sig om Kamil Grabaras måde at ende kampen på, var FCK-træner Jess Thorup noget mere beskyttende over for sin målmand.

»Vi skal huske, at vi også gerne må vise følelser. Sådan har jeg det også selv. Det her, vidste jeg godt, var en sindssyg vigtig kamp i forhold til at komme rigtigt ind i det her mesterskabsslutspil på et svært stadion i Aalborg, der havde masser af selvtillid. Så har vi som trænere og spillere også lov at vise følelser,« siger Thorup og fortsætter:

»Kamil er meget bevidst om, hvor hans barre ligger, og han er meget ambitiøs på egne vegne, men det er fedt at se, at han også kan glæde sig over et clean sheet. Det betyder også noget for vores målmand,« siger FCK-træneren, der så situationen med ølkasteriet og det efterfølgende håndgemæng sådan her:

»Det var noget med, da Pete (Ankersen, red.) ligger dernede, så sker der noget, og de begynder at kaste det ind. Kamil siger til mig: 'Jeg gør ingen ting. Jeg kan ikke rigtigt kommentere på noget, jeg ikke rigtigt ser, jeg er bare glad ved, at det trods alt betyder noget for ham at få et clean sheet og sejren. Det skal vi ikke glemme.«

Skal du også have en snak med ham, ligesom Rasmus Falk overvejer?

»Vi skal også passe på. Der er også en masse udefrakommende faktorer, vi skal håndtere på banen, og når man er dér, hvor adrenalinen kører på pumperne, og man pludselig får denne fornemmelse for sejr, så har man også nogle gange brug for at komme ud med udtryk for noget, og Kamil er i øvrigt en meget stille og rolig fyr i dagligdagen, men nogle gange har han også brug for at komme ud med sit udtryk, og det gjorde han i dag.«

Andre læser også