Esbjerg og Sønderjyske tørnede mandag aften sammen i Superligaen i et opgør, som de vestjyske værter trak sig sejrrigt fra med en 1-0-sejr foran 4450 tilskuere.

Hjemmeholdet solgte i sidste uge offensivprofilen Anders Dreyer til Premier League-klubben Brighton, men esbjergenserne lignede alligevel ikke et hold, der var synderligt mærket af afgangen.

Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra opgøret

Holdet hentede nemlig en velfortjent sejr efter en god offensiv kamp, hvor midtbanespiller Joni Kauko afgjorde tingene et kvarter før tid.

Derimod spillede Sønderjyske ikke nogen pragtkamp, og indtil målet lignede sønderjyderne et hold, der var kommet til vestkysten for at spille uafgjort. Efter opgøret var Sønderjyskes Christian 'Greko' Jakobsen derfor også tydeligt skuffet.

»Der var meget galt i dag. Der var ikke noget tempo, og der var ikke nogen idé i. Det var bare en rigtig skidt omgang,« sagde Christian ‘Greko’ Jakobsen til TV3 Sport efter kampen.

»Det var en kønsløs omgang fra vores side, synes jeg. Vi spiller alt for langsomt, og jeg ved ikke rigtig, hvad vi prøver på faktisk,« lød det nærmest opgivende fra Sønderjyske-profilen.

Oprykkerne fra Esbjerg dominerede i store perioder, og de tilnærmelser der kom fra sønderjyderne, tog Esbjerg-defensiven og målmand Jeppe Højbjerg sig sikkert af. Derfor var Esbjergs cheftræner, John Lammers, også tilfreds med, at klubben fik hentet sin første sejr.

»Jeg synes, at vi til tider dominerede kampen, og vi var godt organiseret. Vi skabte nogle chancer, og til sidst scorede vi endelig. Derefter forsvarede vi meget, men jeg synes, at de gav alt, og det er dejligt at se, at de arbejdede som et rigtigt hold,« fortalte John Lammers til TV3 Sport. På trods af sejren vil han vil dog ikke endegyldigt svare på, om oprykkerne kan blive i Superligaen.

»Det er for tidligt at sige, men hvis vi kigger tilbage på de fem kampe, så synes jeg ikke, at vi har stjålet nogle point. Jeg tror, at vi kunne have haft flere point. Men sådan er det nu, og jeg er glad for resultatet i dag. Men vi er nødt til at blive bedre og tilpasse os niveauet så hurtigt som muligt.«

Fem minutter før pausen burde vestjyderne også været kommet foran, men Emmanuel Oti Essigba misbrugte på det skammeligste fra tæt hold efter flot forarbejde af holdkammeraten Daniel Anyembe.

Fra begyndelsen af anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at trykke på i Sønderjyskes felt i jagten på sæsonens første sejr.

Esbjerg forsøgte med indlæg, langskud og småspil, men lige lidt hjalp det.

Efter 74 minutter faldt kampens afgørelse så, da finske Joni Kauko fra kanten af det lille felt fik sendt bolden i nettet til 1-0 efter fornemt oplæg af Jesper Lauridsen.

Sønderjyske forsøgte i de sidste minutter at jagte udligningen, men skarpheden, især fra den hollandske angriber Mart Lieder, udeblev.

Og derfor kunne vestjyderne notere sig sæsonens første tre point.

Resultatet betyder, at Esbjerg har fem point efter sæsonens første fem kampe. Sønderjyske har fire.