Esbjerg-træner Jonas Dal savner ledertyper på sit hold.
Esbjerg-træner Jonas Dal savner ledertyper på sit hold. Foto: Claus Fisker

14 mål i fire superliga-kampe har Esbjerg lukket ind, mens Jonas Dal har været træner.

Fire af dem blev i går scoret af Hobro, der indtil den kamp kun havde scoret 11 i 15 kampe, og derfor er der nok at arbejde med for Esbjerg-træneren, der er overrasket over, at defensiven på Esbjerg-holdet ikke holder tæt.

»Jeg er lidt overrasket over forfatningen på holdet,« sagde Jonas Dal oven på 4-4-kampen og fortsatte:

»Jeg tror på, at den håbløse situation, vi har bragt os i, kan vi reparere forholdsvist enkelt. Men at score fire mål efter at være bagud både 0-3 og 1-4, synes jeg, er en svær løsning at øve sig i. Jeg tror på, at vi kan reparere det i vinterpausen.«

dalfaefhea

Efter kampen var det tydeligt, at træneren i sine første uger på vestkysten har set store mangler i Esbjergs defensiv, og han lavede lidt af et jobsopslag frem mod de kommende transfervinduer, hvoraf det første åbner om lidt over en måned.

»Hvem det kan være, der skal løse vores problemer for os, og om det først er til sommer, at vi får dem, det må vi se. Vi er i hvert fald langt og har tænkt mange tanker. Vi skal have nogle ledere. Duelstærke spiller, der har en vis personlighed og tør tage bladet fra munden. Der skal være en aura omkring dem. Vi skal have nye typer ind.«

Råber selv meget

»Lige nu skal råbene komme fra mig, fordi vi ikke har de typer. Det er det der med at hanke op i hinanden og også give ros. I perioder er det svært at give ros, når man er bagud 0-3, men det skal vi have fundet frem. Der er ikke de fødte højtråbende typer derinde, som ligesom kan få de andre ind i kampene, så det kommer lidt fra mig i øjeblikket. Men det er også min ledelsesstil, så jeg tror også, at jeg havde gjort det, hvis vi vadede i succes,« forklarede Dal og understregede sin utilfredshed igen:

dddddddd

»Der ligger et kæmpe oprydningsarbejde i, at Hobro kan score mål imod os på hjemmebane. Det er ikke godt nok. Det hul skal vi have lukket.«

Kun én råber

En af dem, der gerne skal vise ansvar, er forsvarets styrmand Michael Jakobsen.

»Det er klart, at vi ikke skal lukke så mange mål ind. Men det er som hold, at vi skal komme ud af det. Jeg prøver selv at råbe folk frem og tilbage og give så mange dessiner som muligt, men det er klart, at vi skal have flere ledertyper ind på holdet. Det hjælper ikke så meget at have 10 mand, der ikke siger noget, og én der siger noget. Vi skal alle sammen byde ind,« sagde Michael Jakobsen.

Hobro

Han og resten af Esbjerg-forsvaret har to kampe mere til at overbevise træner Jonas Dal om, at man kan lukke af bagude, inden vinterpausen og måske nyindkøb byder sig til.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.