Bruninho, FC Nordsjælland jubler efter sin scoring til 1-2 i Superligakampen mod Esbjerg søndag d. 16 august 2015 i Farum Park. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2015)
Bruninho, FC Nordsjælland jubler efter sin scoring til 1-2 i Superligakampen mod Esbjerg søndag d. 16 august 2015 i Farum Park. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2015) Foto: Niels Ahlmann Olesen

FC Nordsjællands salg af den brasilianske topscorer Bruninho lander direkte i historiebøgerne.

For bare et halvt år siden blev Bruninho hentet fra 1. division og HB Køge til FC Nordsjælland for 1,8 millioner kroner.

Nu, en forrygende efterårssæson og ni Superliga-mål senere, sælger Farum-klubben sin topscorer til den kinesiske klub Guangzhou R & F. Men de giver ham ikke væk. Slet ikke. Over 20 millioner kroner tager turen fra det sydøstlige Kina til det nordsjællandske, når brasilianeren, der har været igennem en vanvittig prisudvikling, sætter sin krusedulle.

Så vidt jeg kan regne ud er det en ti- eller femtendobling af hans pris på bare et halvt år?

»Ja, eller mere. Det er en voldsom udvikling. Vi er en ansvarlig klub, der skal handle ansvarligt og finansiere os selv og det vi foretager os. Her har vi foretaget en handel, som vil sikre, at vi rent økonomisk ikke skal bekymre os i et stykke tid,« siger FC Nordsjællands sportschef til BT.

»Det er en helt utrolig historie. Sidste år på det her tidspunkt løb han rundt nede i HB Køge i sne og sjap. Og nu har han været igennem en økonomisk udvikling, jeg ikke tror ret mange har oplevet før,« fortsætter Carsten V. Jensen.

Salget kommer som en mindre overraskelse netop fordi, Bruninho blot har spenderet seks måneder i Farum. Desuden har FC Nordsjælland netop fået nye internationale ejere og ny træner i Kasper Hjulmand, så et salg af efterårets bedste spiller lå ikke i kortene. Men nogle gange bliver tilbuddene så store, at det er umuligt at sige nej. Ikke mindst med henblik på fremtiden.

»Nu skal vi ikke tænke så meget på spillersalg mere. Det har vi på plads for en periode, og i stedet kan vi tænke på at udvikle holdet og truppen. Det er jo fremragende,« siger Carsten V. Jensen, der også er i færd med at sende kantspilleren Joshua John på langfart.

»Vi har vores på plads for begges vedkommende, så nu skal de have deres egne forhold på plads. Skulle det ske, har vi et økonomisk afsæt til det her projekt, som er rigtig positivt,« siger han.

Joshua Johns kommende arbejdsgiver er i skrivende stund ukendt, men en tyrkisk klub ligner et godt bud.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.