Det blev betegnet som lidt af et scoop, da OB med daværende sportsdirektør Poul Hansen bag skrivebordet i sommeren 2012 skrev under med et af Danmarks største talenter, 21-årige Emil Larsen.

Siden viste det sig, at U21-landsholdsspilleren havde forhandlet sig frem til en frikøbsklausul på ’kun’ 7,5 millioner kroner, og dermed lignede det et spørgsmål om tid, før Emil Larsen kunne tage skridtet videre til udlandet med OB som et veltimet springbræt. Millionbeløbet var trods alt peanuts, når det handlede om et af landets største talenter.

Men to år og ni måneder senere render den tidligere Lyngby-knægt stadig rundt i den fynske Ådal. Stik mod hans egne planer og langt fra det niveau, der gav en plads i anden halvleg i den afgørende VM-kvalifikationskamp i Parken mod Italien i efteråret 2013.

At Emil Larsen er frustreret over tilværelsen i OB – særligt det seneste halvandet år – skal man ikke være psykoterapeut for at aflæse. Hverken på banen, hvor modløsheden gennemsyrer spillet, eller udenfor, hvor de kedelige episoder hober sig op. Efter tirsdagens 1-2-nederlag hjemme til FC Vestsjælland sprang boblen. Emil Larsen gjorde ’det forbudte’. Gik til angreb mod sin klubs egne fans, der havde buhet af ham under kampen.

»Fansene kan ikke lide mig, og jeg kan ikke lide dem. Sådan er det bare,« lød det næsten opgivende fra Emil Larsen.

Læs mere: Emil Larsen fortryder intet: Fansene er også efter mig næste gang

Siden har reaktionerne været mange. De negative af slagsen. OB-fanklubbens formand, Stig Stubgaard, vil have Emil Larsen helt ud af klubben.

Men som cheftræner Ove Pedersen luftede i går til BT:

»Der ligger en forhistorie, og det er jo ikke kun i den tid, jeg har været i klubben.«

Historien om Emil Larsens forfald stikker ganske rigtigt langt dybere. Det er historien om en ung mand, der aldrig rigtig er faldet til i Odense, og som led et knæk, da hans højre knæ i sommeren 2013 satte en stopper for et klubskifte til Brøndby.

Sådan lyder det fra kilder, BT har talt med, hvoraf ikke alle ønsker at stå frem.

»Der er mange ting, der går galt for ham,« fortæller fodboldekspert på TV3 Sport, Poul Hansen, der som sportsdirektør i OB var manden bag Emil Larsens skifte til fynboerne.

Emil Larsen er søn af Thomas Larsen, der i sin tid spillede på Lyngby Boldklubs førstehold og i dag sidder i bestyrelsen i klubbens oldboys-afdeling. Lige siden Emil Larsen begyndte at trille bold, har han været mandsopdækket af sin far, der har fulgt karrieren tæt og altid har været en trofast støtte.

Læs mere: Eksperter: Emil Larsen har skudt sig selv i foden

Ifølge Poul Hansen bliver netop afsavnet til familie og venner én af de ting, Emil Larsen får svært ved at præstere under i dagligdagen på Fyn, hvor han skal lære at stå på egne ben. Inden OB-opholdet har han været et opslugt medlem af den trygge Lyngby-familie.

»Han bliver sådan lidt splittet mellem det sted, han spiller, og sin hjemstavn. Jeg tror, han fandt ud af, at familien med far og mor og bror betød mere for ham, end han umiddelbart havde forestillet sig,« vurderer Poul Hansen.

En åbning for en retur til hovedstadsområdet opstår i sommerens transfervindue 2013.

I august kan BT afsløre, at Emil Larsen er tæt på en opsigtsvækkende transfer til Brøndby, der trænes af tidligere talenttræner i netop Lyngby, Thomas Frank. Emil Larsen kan vende hjem til vennerne og familien på Sjælland.

»Det var ikke planen, han skulle til Brøndby, men da klubben kommer på banen, bliver han fokuseret på det skifte,« forklarer Poul Hansen.

Men få dage efter detonerer en endnu større bombe. Emil Larsen er dumpet til lægetjekket i Brøndby. Den medicinske stab har fundet problemer i kantspillerens højre knæ og aflyser handlen. En kæmpe nedtur for Emil Larsen, der udadtil prøver at tage den uventede drejning med ophøjet ro.

»Jeg må acceptere situationen, og tiden i OB indtil videre har også været rigtig fin for mig. Så bortset fra at jeg ikke får opfyldt det personlige ønske om at komme tilbage til Sjælland, har jeg det fint med det rent sportslige,« siger han til klubbens hjemmeside.

Bag facaden er virkeligheden dog en anden. Samtidig kommer de hardcore OB-fans på nakken af Emil Larsen. Ønsket om et skifte til rivalen på ’Djævleøen’ er mildest talt upopulært.

»Jeg ved, at det var et chok for ham,« fortæller Poul Hansen om det kiksede lægetjek.

»Og så begynder fansene. De gjorde det ikke nemt for ham. De begyndte at pifte og skrive alle mulige ting om ham. Det er ikke en klub, hvor man skal sige, at man vil andet end OB,« fortsætter han og drager paralleller til dengang, midtstopperen Ulrik Laursen skiftede fra OB til FC København i 2008. Her blev der ført regulær hetz mod den tidligere landsholdsspiller, hvis hjem blev udsat for hærværk af vrede OB-fans.

Trodsreaktionen kom kort efter, da Emil Larsen besøgte Brøndby med OB og scorede med den symbolske knæ-fejring som en tydelig hilsen til Brøndby-staben.

Siden fulgte den fine indsats i Danmarks VM-kvalkamp mod Italien. Men derfra har pilen kun peget én vej. Ned. Med endnu en dukkert i sidste sommers transfervindue, hvor det heller ikke blev til det klubskifte, som kunne have kickstartet karrieren. En frustration, der i efteråret bliver tydelig for enhver, da Emil Larsen ender i en slåskamp på træningsbanen med holdkammeraten Emil Peter Jørgensen.

Poul Hansen vil bestemt ikke retfærdiggøre, at Emil Larsen med sine seneste udtalelser om OB-fansene er havnet i stormvej. Men et kig på summen af Emil Larsens udfordringer møder forståelse for en reaktion.

»Man kan sige, at alting har været imod ham. Han ved, han ikke rammer niveauet, men samtidig er der meget, der går ham på. OBs fanformand siger, at hele OBs dårligdom er Emil Larsen. Så er det fandme også voldsomt for en knægt på 23 år. Der er mange ting, der gør, at man godt kan forstå, at han reagerer.«

Nede i en bølgedal

BT har været i kontakt med Emil Larsen, der ikke ønsker at kommentere yderligere end det, han i går udtalte til klubbens hjemmeside.

Hans far, Thomas Larsen, er en anelse mere meddelsom.

»Han er bare nede i en bølgedal. Det kommer man igennem livet. Der er både opture og nedture, og lige nu er det en nedtur. Sådan er det. Hvordan, man tackler det, er svært, men jeg taler selvfølgelig med ham om det,« siger den tidligere Lyngby-spiller, Thomas Larsen, til BT.