Brøndby sejrede 3-0 i en kamp, der mest handlede om en spiller, der ikke var til stede. Mens ’Master Class of 2005’ repræsenteret ved Johan Elmander og Thomas Kahlenberg slog til med scoringer i besøget hos FC Nordsjælland, så handlede optakt, korridorsnak og nedlæg om Brøndbys seneste erhvervelse Daniel Agger.

Landsholdsspilleren, der skifter Liverpool ud med en returbillet til Brøndby, var ikke til stede ved kampen, men at han kommer til at løfte holdet, er der ingen tvivl om, siger målscorer Johan Elmander, der med målet til 1-0 åbnede sin blå-gule konto.

- Jeg synes stadig, Daniel er for god til Brøndby. Det var en drøm, at han skulle komme tilbage, og nogle gange går drømmene også i opfyldelse. Jeg er kæmpeglad for, at han tog beslutningen om at komme hjem. Jeg synes, det beviser, at han har et stort klubhjerte, at han ikke tænker på pengene. Daniel er et fantastisk menneske. Man snakker om, at mange spillere rundt om i Europa mangler klubhjerte, og det beviser Daniel, at han har, siger svenskeren.

Med de tre point i Farum rykkede Brøndby frem i feltet og kan skimte FC Midtjylland på førstepladsen fem point forude, men Johan Elmander mener, at det er for tidligt at tale om truppens potentiale.

- Vi ved, at det her er nye spillere. Vi forsøger at få en bedre placering i år end sidste år. Om det bliver guld eller ej, det får vi at se. Men vi har klart bedre chancer for at kæmpe med om titlen, når Daniel er kommet.

Kampens første time lignede 60 minutter, der godt kunne bruge en Daniel Agger som leder og afstiver i det blå-gule forsvar.

Hjemmeholdet FCN dominerede med direkte og opfindsomt spil, men til trods for envejstrafikken ned mod Lukas Hradeckys mål, så glemte værterne at gøre arbejdet færdigt.

- Vi skal udnytte chancerne til at få scoret. Vi gør det godt i den første time, men så længe det stadig står 0-0 så er der risikoen for momentum skifter til modstanderen. Vi giver et mål væk og kommer aldrig rigtig tilbage i kampen, da først de er på 1-0, siger FCN-træner Olafur Kristjansson.

- Vi fik presset dem, lukket ned for Thomas Kahlenberg, der styrer deres spil, men vi skal arbejde med kynismen og mentaliteten. Vi gav lidt op til sidst, siger islændingen.