Hvor går grænsen for, hvad man kan tillade sig at sige til en dommer, og hvornår DBUs disciplinærinstans vil sanktionere udtalelser?

Det er ikke noget, som formanden for komiteen, Jens Hjortskov, vil svare på. I en uge har B.T. ellers ringet og skrevet til ham for at få et interview, men han er gået i flyverskjul og besvarer hverken de mange opkald eller beskeder.

Det er imidlertid i den grad et emne, som er blevet aktuelt og debatteret heftigt, efter FC Midtjyllands målmand Jonas Lössl for en uge siden blev tildelt en dags karantæne for at kritisere dommer Sandi Putros i et tv-interview. Han sagde blandt andet:

»Det var simpelthen ikke værdigt. Det er simpelthen for ringe,« og »han er skyld i, at vi ikke er med nu (i mesterskabsspillet, red.)«.

Jens Hjortskov har ikke besvaret B.T.s mange henvendelser.
Jens Hjortskov har ikke besvaret B.T.s mange henvendelser. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

FC Midtjylland har efterfølgende stillet sig uforstående over for linjen i disciplinærinstansens afgørelser, og fredag aften før kampen mod OB var karantænesagen igen oppe at vende i TV3 Sports studie.

I kølvandet på, at det ikke kostede karantæne for AGFs cheftræner, Uwe Rösler, at udtale »jeg håber ikke, at han kommer fra København« om en VAR-dommer, mens Brøndbys Simon Hedlund også slap for en tur på tribunen trods ordene »han fucking bor i byen, den fucking dommer«, sagde sportschef Svend Graversen:

»For det første accepterer vi den karantæne. Den er, som den er. Den kan vi ikke gøre så meget ved. For os handler det mere om den kurs, der er sat. Vi har svært ved at se retningen. Det kan godt være, at retningen har ændret sig, men så skal klubberne have det at vide, for vi synes, at den er omskiftelig,« sagde Svend Graversen og tilføjede:

»Den (karantænen, red.) er, som den er. De har taget sagen op og har besluttet det. Det, jeg har svært ved at se, er retningen. Den ene dag kan man sige noget, den anden dag kan man sige noget andet. Det kan godt være svært at navigere i.«

Foreløbig er det bare ikke noget, som formand for DBUs disciplinærinstans Jens Hjortskov har villet svare på.

Tidligere har der været rygter om, at Jens Hjortskov er fan af FC København, det har han til gengæld godt villet ytre sig om til B.T.