Alle gode gange 226.

Er det ikke det man siger?

Det kan det være, når man hedder Frederik Børsting, der egentligt slog igennem som kantspiller, blev omskolet til back, skulle være presspiller og frontangriber for Jakob Friis – og også har været forbi den centrale midtbane.

Men selvom det nu endelig - efter 226 AaB-kampe - tyder på at ‘Pøleren fra Klarup’ har fundet sig til rette på AaBs wingback, så er Frederik Børsting ikke selv tilfreds:

AaB's Frederik Børsting var vanen tro i masser af dueller i søndagens Superligakamp mod Brøndby, hvor han leverede en assist til Louka Prips åbningsmål. Desværre var Brøndby bedst og sejrede 2-1 på en »træls søndag«.
AaB's Frederik Børsting var vanen tro i masser af dueller i søndagens Superligakamp mod Brøndby, hvor han leverede en assist til Louka Prips åbningsmål. Desværre var Brøndby bedst og sejrede 2-1 på en »træls søndag«. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det er klart, det er måske ikke det jeg aller allerhelst vil.«

Sådan siger han til B.T. efter søndagens nederlag i Brøndby:

»Som sådan passer rollen mig fint. Men for at jeg finder den rigtige plads for mig, så tror jeg mere det handler om, hvor tiltroen er fra træneren. Hvor du ikke bare ryger ud og ind hele tiden. Fik jeg ti kampe i træk på den her plads, er jeg åben for at spille den.«

Har du så fundet din plads nu?

AaB's cheftræner Marti Cifuentes i snak med dommeren i søndagens nederlag til Brøndby. AaB-træneren har også en dialog kørende med Frederik Børsting om Klarup-drengens plads på holdet.
AaB's cheftræner Marti Cifuentes i snak med dommeren i søndagens nederlag til Brøndby. AaB-træneren har også en dialog kørende med Frederik Børsting om Klarup-drengens plads på holdet. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det ved jeg sgu’ ikke. Det har jeg i den her sæson, men nej, det synes jeg ikke, jeg har. Det må jeg være ærlig at sige. Det e også noget jeg har snakket med Marti (Cifuentes, red.) om. Han ser mig her, og det er helt fair.«

Frederik Børsting har givet samme interview masser af gange. Nu har han fundet sin plads – og ikke bare på andres nåde. Han har i de seneste kampe slået den tidligere landsholdsback, Jakob Ahlman af holdet.

Søndag mod Brøndby var der ikke noget at rafle om, da Ahlman havde karantæne, og Børsting kvitterede med en assist lige ind i panden på Louka Prip.

Han lægger dog ikke skjul på, at det har været frustrerende at være udråbt som stort kanttalent for siden at spille lidt hér og dér.

Der var fejl fra to af AaBs største profiler søndag aften. Her sled nordjyderne - heriblandt Rasmus Thelander og Jakob Rinne i det og kunne se Brøndby vende 0-1 til 2-1.
Der var fejl fra to af AaBs største profiler søndag aften. Her sled nordjyderne - heriblandt Rasmus Thelander og Jakob Rinne i det og kunne se Brøndby vende 0-1 til 2-1. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Er du ikke bange for, at ​får du ti kampe på denne plads, at du så ender på bænken igen, og det var ‘bare ærgerligt, det var heller ikke pladsen’?

»Det er jo et godt spørgsmål. Så må jeg jo bare bevise i de ti kampe, at det er mig, der skal spille. Og så har jeg fået chancen. Det er alt, jeg kan bede om,« siger Frederik Børsting.

I sin karriere som kant, angriber, back og central midtbane har AaBs nr. 25 scoret netop det antal – 25 mål.