Topkampen mellem FC København og Randers lørdag aften blev ikke nogen stor spillemæssig oplevelse. Til gengæld har kampens efterspil budt på masser af nerve og drama.

Allerede kort efter opgøret var Randers-træner Olafur Kristjansson ude med en kommentar, der hentydede, at kampens dommer Jakob Kehlet gav særbehandling til FCK-anfører Thomas Delaney, som spillede sin sidste kamp i Parken som FCK-spiller inden vinterskiftet til Werder Bremen.

Det fik siden FCK-manager Ståle Solbakken til at stikke en klar hån i retning mod Randers-assistenttræner Thomas Thomasberg, som kampen igennem havde markeret sin utilfredshed med Jakob Kehlet fra sidelinjen.

»Jeg tror ikke, Thomasberg så banen. Han var uenig i samtlige afgørelser fra første minut. Så jeg kan godt forstå, cheftræneren blev påvirket,« sagde Solbakken, inden han leverede en reference til hans og Thomas Thomasbergs fælles fortid som spillere i AaB.

»Jeg har jo spillet med Thomasberg i Aalborg. Han lavede en del fejlpasninger, og det kan jo være på grund af synet.«

Den kommentar har Randers-assistenten Thomas Thomasberg, der bærer briller, nu reageret prompte på på Facebook med en opsigtsvækkende kritik af FCK-manageren. Her leverer han en svada, der indledes på følgende måde:

»Godt man ikke synker så dybt.«

»Utroligt Ståle har behov for at hævde sig selv over alle os andre. Respekt for spillere, modstandere, kollegaer og tidligere holdkammerater eksisterer åbenbart ikke i hans verden, heldigvis er jeg dog stolt over mine bedrifter som spiller og træner og mine værdier som menneske,« skriver han og linker til Ekstra Bladets artikel om Ståles hån, inden han skriver videre:

»Mangel på format og klasse skal man lede længe efter, måske pga. Ståle opsøgte kontakt under kampen og ikke fik den. Han lavede brilletegn over til mig på bænken. Vi brokkede os ikke mere end helt almindeligt under normale Superliga-kampe. Godt jeg ved, Ståle aldrig har lavet flere assist end jeg har i alt, eller i en enkelt sæson.«

Her stopper Thomas Thomasbergs kritik dog ikke, for Ståle Solbakken er ikke den eneste, der får en verbal lussing af Thomas Thomasberg. Det gør også FCK-stopperen Mathias 'Zanka' Jørgensen, der for nylig markerede sig med et moralsk opråb mod homoseksuelle tilråb.

»Hans opførsel smitter åbenbart også af på hans spillere. Zanka har lige kommenteret på tilråb om ham, og hvorfor det skulle være tilladt og accepteret. Moral fra en spiller som i pausen griner hånligt, kalder én brilleabe, jeg er ikke din ven og hvor er du mega grim, bare fordi jeg syntes, man ikke får noget foræret i Parken. Mangel på format er åbenbart smittet af på nogle af Ståles spillere.«

BT har været i kontakt med FCKs pressechef Jes Mortensen. Herfra lyder det, at man ikke har nogle kommentarer til Thomas Thomasbergs verbale angreb.

BT har også - uden held - forsøgt at få en uddybende kommentar fra Thomas Thomasberg.