Fodboldklubben AaB fyrer Erik Hamrén som cheftræner efter et halvt år på posten.

Det oplyser superligaklubben på sin hjemmeside. Assistenten Oscar Hiljemark overtager midlertidigt jobbet i resten af sæsonen.

Den tidligere mestertræner i netop AaB har ikke formået at hente en sejr i Superligaen siden 10. november 2022. Klubben er placeret på en sidsteplads i Superligaen, inden nedrykningsspillet går i gang.

AaB-direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum peger også på, at det blot er blevet til et enkelt point i Superligaen i de seneste ni kampe.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Vi evaluerer hele tiden på tingene, og både Erik og vi har været bevidste om, at den udeblevne pointhøst ikke har været tilfredsstillende,« siger Thomas Bælum til klubbens hjemmeside.

»Derfor er vi fra AaB’s side nået til den konklusion, at det bedste vil være at skilles nu, hvilket forhåbentlig kan bringe ny energi og skabe den effekt, som skal til for at hente de tilstrækkelige sejre i resten af sæsonen.«

Thomas Bælum slår dog fast, at Erik Hamréns meritter i AaB aldrig vil blive glemt til trods for den krisetid, som den svenske cheftræner også har været igennem med klubben.

Tilbage i 2008 forlod Erik Hamrén den nordjyske klub, da han havde sikret dem det danske mesterskab. Det var efter en sæson, der også bød på europæisk gruppespil i UEFA Cuppen.

Erik Hamrén er færdig i AaB.
Erik Hamrén er færdig i AaB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

I denne ombæring blev hans tid i spidsen for AaB, der siden Superligaen blev dannet i sæsonen 1991/1992 aldrig har rykket ned fra det fineste danske fodboldselskab, knap så succesfuld.

AaB har på nuværende tidspunkt hele otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.