Engelske Aston Villa er ikke den eneste bejler til Lyngby Boldklub. Den belgiske storklub Club Brugge lurer fortsat på Superliga-klubben.

Mandag var den engelske traditionsklub Aston Villa på besøg i Lyngby. Men Birmingham-klubben er langt fra den eneste bejler til at købe Superliga-klubben.

BTs kilder fortæller, at også Club Brugges 14-dobbelte belgiske mestre lurer på et muligt køb af Lyngby. Belgierne var på banen for to uger siden, hvor de også besøgte Lyngby. Men de trak følehornene til sig på grund af for meget tidspres og for stort et rod i økonomien. Nu, hvor Lyngby har reddet sig og er kommet på andre hænder, er danskerklubben tilbage i spillet.

I weekenden kunne Lyngbys nye direktør, Birger Jørgensen, flere gange fortælle, at Superliga-klubben - efter en truende konkurs blev undgået i fredags – fortsat har fire bejlere. Men i samme åndedrag fastslog Jørgensen, at klubben umiddelbart ikke længere er til salg.

»Vi skal ikke sælge noget nu. Nu skal vi lige sunde os, og så skal vi have lagt en plan os der er omkring det her. Derefter kan det være, at klubben kommer til salg. Og så skynder vi os langsomt,« sagde Jørgensen.

Det er imidlertid en sandhed med modifikationer. Lyngbys nye ejerkreds, ’Friends of Lyngby', som i sidste uge reddede klubben fra undergangen i sidste øjeblik, skal nu lægge deres egen plan. Men samtidig er gruppen lydhør over for mulige købere. Det taler mandagens møde med Aston Villa sit tydelige sprog om.

Derfor er Club Brugges interesse også relevant. Belgierne er kun én af flere bejlere. Ifølge BTs kilder er de øvrige mulige købere, ud over Aston Villa, også engelske klubber, der ikke bare overvejer en overtagelse af økonomiske årsager – men også ser et køb som et sportsligt projekt.

Ejerkredsen ’Friends of Lyngby’ der nu har ’skødet’ på Lyngby mødes i øvrigt for første gang tirsdag aften. Kredsen havde originalt 10 medlemmer, men allerede i løbet af weekenden voksede den. Blandt andet med tilgangen af landsholdsspilleren Andreas Bjelland.

”Andreas Bjelland har også meldt sig på banen med penge og hvad ved jeg. Så vi er blevet 11, og mens jeg sad og så fodbold, er vi blevet en 13-14 stykker. Og der er masser af fugle på taget. Alt det skal vi samle op på,” sagde Birger Jørgensen søndag efter nederlaget til Brøndby.

Det gør ejerkredsen, der overtog klubben fra Torben Jensen og det ny konkursramte investeringsfirma Hellerup Finans, altså i aften. Her vil også de mere langsigtede planer med klubben være på dagsordenen.

BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Lyngbys nye direktør, Birger Jørgensen, og Club Brugges topchef Vincent Mannaert