Sønderjyske uddelte lidt af en fodboldlektion til AGF, der mandag aften blev hugget ned i Haderslev

Pladask. Så landede AGF dér igen. På maven. Helt nede.

Aarhus-klubben blev i aftes spillet ud af banen i Haderslev, hvor Sønderjyske dominerede stort i næsten samtlige 90 minutter. 3-0 blev det, og størrelsen på sejren var ikke et mål for lidt. Tværtimod.

Mens hjemmepublikummet jublede og sang, kunne AGF-træner Glen Riddersholm se tilbage på noget, han selv kaldte ’et lavpunkt’.

I mandagens Superliga-opgør mellem SønderjyskE og AGF sejrede hjemmeholdet med de overbevisende cifre 3-0.

Efter en massiv sommeroprustning med Pierre Kanstrup, Jakob Ankersen, Frederik Møller, Tobias Sana og Adama Guira – alle med i startopstillingen i aftes – står AGF tilbage med tre point efter de første fire kampe.

Du har haft et godt transfervindue, men står med tre nederlag i de første fire kampe. Hvordan peger pilen på dig, Glen Ridersholm?

»Ting tager tid, og jeg har ikke gået og snakket så meget om, at det tager tid at køre nye spillere ind – selvfølgelig gør det det. Men selvfølgelig har jeg et stort ansvar. Vi må lægge os fladt ned og kalde den her kamp for et lavpunkt. De foregående kampe er egentlig ligegyldige, for vi er ikke bedre end vores seneste kamp. Tre nederlag taler sit tydeligt sprog, og det skal vi have vendt hurtigst muligt,« sagde Glen Riddersholm efter kampen.

Ramt på stoltheden

Kan du allerede mærke det varme sæde under dig?

»Åhr, det synes jeg er lidt tidligt at snakke om. Vi er lige gået i gang med Superligaen, og i forhold til dét er der ikke tabt noget andet end vores egen stolthed. Og vores egen dårlige indsats i dag fylder absolut mest lige nu,« sagde Glen Riddersholm.

AGF-træneren efterlyste desuden, at hans hold ikke lukkede så lette mål ind, som det (også) var tilfældet mod Sønderjyske mandag.

»I den kamp, vi har vundet, har vi spillet til nul, i de andre har vi lukket mindst to mål ind. Det er jo dér, vi skal have sat ind,« sagde Glen Riddersholm.

Allerede fra kampstart var det i går et Sønderjyske-hold, der jagtede et af de mål. Tydelig på jagt efter revanche fra den ugegamle hjemme-bet mod oprykkerne fra Helsingør.

Der var bingo allerede efter små 10 minutter. Kees Luijckx kom først på et hjørnespark, hvor han tæt under mål næsten ikke behøvede at springe efter Marcel Rømers bløde inderskøjtebold. Der var ingen AGF-forsvarer, der var ingen AGF-målmand i skikkelse af Aleksander Jovanovic.

Mikael Uhre og Philip Zinckernagel gjorde det til 2-0 og 3-0 i anden halvleg. Også her så det ubesværet ud.

Ikke tilfreds med egen indsats

Glen Riddersholm forsøgte sig med lynudskiftninger efter begge Sønderjyske-scoringer i anden halvleg – en af dem, der røg ud, var Jakob Ankersen.

»Det var helt forsvarligt at hive mig ud. Jeg spillede en dårlig kamp og er ikke der, hvor jeg havde regnet med at være. Jeg har noget arbejde foran mig, og jeg skal til at steppe op. Jeg er ikke tilfreds med de fire kampe, jeg har leveret og har stort set ikke været farlig,« sagde Jakob Ankersen.

Stemningen var anderledes høj i Sønderjyske-lejren.

Efter en pragtkamp og 4-1 i Aalborg samt et 1-2-flop hjemme mod Helsingør var det en toppræstation af hjemmeholdet.

»Det var dejligt at få vasket pletten af fra Helsingør-kampen. Det her er vores base. Lad os kalde Helsingør en svipser – det skal ikke gentage sig. Det her var de sønderjyske dyder: fra kamp til spil, over dueller over nærkampe og over hårdt arbejde. Vi spiller kampen klogt og lukker ned for det, de kan. Vi var godt forberedte og udnyttede det til fulde,« sagde Niki Zimling efter kampen.