Riza Durmisi og Brøndby var tæt på en genforening i det nu lukkede transfervindue.

Lazio-spilleren fortæller til B.T., at der var forhandlinger med klubben, men de to parter kunne ikke nå helt til enighed om betingelserne, og så faldt det hele til jorden.

På sidstedagen forventede den tidligere Brøndby-profil, at det var ham, klubben ville hente til at lukke hullet på venstre wingback-positionen, men gennem medierne opdagede han ved frokosttid mandag, at klubben i stedet havde hentet Blas Riveros – til stor frustation for Durmisi, der på Instagram har valgt ikke længere at følge klubben og har lavet en story med 'BIF' og en tommelfinger, der vender nedad.

»Jeg havde en aftale med klubben, indtil jeg i medierne finder ud, at de har skrevet under med en anden spiller, og det er der, at det knækker for mig. At de ikke engang informerer mig. Det er ikke måden at behandle en person, som har lagt sit liv i klubben,« siger Riza Durmisi og fortsætter:

Durmisi var senest udtaget til det danske landshold i juni 2019.
Durmisi var senest udtaget til det danske landshold i juni 2019. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg troede, at Brøndby var i hus, for de skulle ikke betale noget for at leje mig, kun min løn. Jeg var endda klar på at gå 30 procent ned i løn, for at det skulle ske. Så når jeg bliver sur, er det, fordi vi havde en aftale, men ingen skriver til mig om, at det ikke bliver til noget, desværre. Jeg havde holdt andre klubber hen for Brøndbys skyld,« tilføjer han.

På de sociale medier er der stillet spørgsmål ved, om Riza Dumisi nu har klubfølelserne i orden, men det synes han selv, at han har, og langer i stedet ud efter ledelsen i klubben. Især én, som han ikke vil navngive:

»I sin tid forlængede jeg min kontrakt med Brøndby, for at den kunne tjene penge på mig. Når fansene snakker om loyalitet og lønbudget, skal de vide, at jeg ville gå 30 procent ned i løn, og vi havde en aftale med klubben. Men der er nogen i ledelsen, der kun ønsker sit eget bedste og ikke tænker på klubben,« raser Durmisi.

Hvem hentyder du til?

»Det må folk selv finde ud af. Der er nogen, der bare kommer til klubben og får ejerfornemmelse.«

Er det fodbolddirektør Carsten V. Jensen, du tænker på?

»Ingen kommentar.«

Er Brøndby ikke i sin gode ret til at vælge en anden, hvis de har lyst, uden at du bliver sur?

»Jo. Men folk ved godt, at jeg havde bud fra Celta Vigo. Det afviste jeg for Brøndby. Det samme med Alanyaspor. Det ved de i Brøndby, men jeg ærger mig over kommunikationen, når jeg har været 12 år i klubben, og den har tjent på mig. To gange endda,« siger han og uddyber:

»Det gjorde klubben også, da jeg skiftede fra Betis til Lazio. Og så siger folk, at det var på grund af penge, at jeg ikke kom tilbage nu. Jeg har så stort et Brøndby-hjerte og er fan af klubben. De kunne godt bare have meddelt mig det direkte, så jeg ikke stod og ventede. Det er det,  der gør mig irriteret. Og det er derfor, jeg postede min story på Instagram. Loyalitet skal gå begge veje. Jeg ville vise, hvad loyalitet er, når Kamil Wilczek skifter til FCK, så ville jeg komme tilbage og kæmpe for klubben. Skal en Brøndby-dreng som mig virkelig finde ud af, at de har signet med en anden, på nettet? Hvor pinligt er det lige?,« spørger Durmisi retorisk.

Du følger ikke klubben længere på Instagram. Er det helt slut mellem dig og Brøndby?

»Folk skal ikke tvivle på min loyalitet over for Brøndby, og de rigtige folk ved, hvor meget jeg har lagt i aktieemissionen, men før jeg kommer tilbage, skal én i ledelsen væk, og det er kun for Brøndbys bedste, at jeg siger det her.«

Durmisi er stadig i Lazio trods masser af rygter i det nu lukkede transfervindue.
Durmisi er stadig i Lazio trods masser af rygter i det nu lukkede transfervindue. Foto: TIZIANA FABI
Vis mere

Synes du selv, at du har spillet dine kort rigtigt?

»Når det kommer til Brøndby, spiller jeg ikke med kort. Der spiller jeg følelser og loyalitet.«

Hvad skal der ske med dig nu?

»Jeg skifter klub til vinter. For at spille og også for at have en chance for at komme med til EM. Og nej, du behøver ikke spørge om det, jeg kommer ikke til Brøndby til vinter,« slutter Riza Durmisi.

B.T. har videreformidlet citaterne fra Durmisi til Brøndby, og fodbolddirektør Carsten V. Jensen svarer:

»Riza er en god fodboldspiller med en fin historie i Brøndby, og hans navn har været bragt i spil. Når det er sagt, arbejder vi som klub naturligvis med flere løsninger på vores transfertargets. På samme måde som spillere og agenter, må man formode, arbejder med forskellige løsninger i forhold til deres næste klubvalg,« siger 'CV' og tilføjer:

»I sidste ende træffes den beslutning, der gavner klubben bedst både i forhold til det sportslige, timingmæssige og ikke mindst det økonomiske perspektiv. Riza har en fin karriere med masser af muligheder foran sig, og vi ønsker ham kun det bedste,« lyder det fra Carsten V. Jensen.

Riza Durmisi har kontrakt med Lazio frem til sommeren 2023.