Morten 'Duncan' Rasmusen stopper karrieren til sommer.

Herefter bliver han angrebstræner i FC Midtjylland.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Den 34-årige angriber spiller i den cypriotiske klub Enosis Paralimni, men da tilbuddet fra den danske mesterhold kom, var han ikke i tvivl.

»Jeg kunne måske godt humpe mig igennem en sæson mere som aktiv, men da jeg fik tilbuddet om at blive angrebstræner i FC Midtjylland, så jeg det som et perfekt tidspunkt til at indstille karrieren,« siger Morten 'Duncan” Rasmussen til FCMs hjemmeside.

Han har tidligere spillet i netop FCM, mens også Superliga-klubberne AGF, Brøndby og AaB har været arbejdsgivere.

I udlandet har han spillet for skotske Celtic, tyske Mainz 05, tyrkiske Sivasspor og polske Pogon Szczecin, inden det hele altså snart slutter på Cypern.

I FCM ser man frem til, at måltyven slutter sig til klubben.

»'Duncan” har været en del af klubben tidligere, og han passer perfekt til de værdier, vi har i FC Midtjylland,« siger sportschef Svend Graversen:

»Han kommer til at arbejde hårdt og bredt i hele klubben - fra U17 over U19 og transitionsspillere til spillerne i Superligatruppen - og vi har en ambition om at være førende på specialisttræningen i dansk topfodbold, hvilket vi understreger yderligere med ansættelsen af 'Duncan'.«

Morten 'Duncan' Rasmussen er med 145 mål den mest scorende spiller nogensinde i Superligaen, og nu ser han frem til at lære fra sig.

»Hvis man vil være en dygtig afslutter, handler det om at træne og øve sig – som med alt andet – og jeg er overbevist om, at vi med specifik træning øger effektiviteten i afslutningsspillet for klubbens spillere,« siger han.

Den rutinerede fodboldspiller forlod Superligaen i januar 2018, hvor AGF blev skiftet ud med polske Pogon Szczecin.

Det skete med en erkendelse af, at han ikke indgik i fremtidsplanerne i den aarhusianske klub. Det kan du se mere om her

Nu vender han altså tilbage til Danmark med hele sin familie.

»Miljøet og værdierne i FC Midtjylland er i en liga for sig, og både personligt og familiemæssigt var det en pragtfuld tid, da jeg var i klubben sidst, så både jeg og min familie ser meget frem til at vende tilbage,« siger Morten 'Duncan' Rasmussen.