Kenneth Emil Petersen er røget ud i kulden i OB, hvor han har mistet sin faste plads som forsvarsstyrmand. Det får nu den yderligere konsekvens, at den rutinerede forsvarssprofil får flået anførerbindet af sig.

»Jeg har haft en rigtig god snak med Kenneth Emil om hans position og rolle på holdet og i truppen, og vi er helt enige om, at det giver god mening at flytte anfører-rollen videre til en anden i truppen,« siger OB-træner Jakob Michelsen, som har overtaget træner-tjansen før denne sæson, efter Kent Nielsen blev fyret.

Michelsen har i stedet givet anfører bindet videre til midtbaneslideren Janus Drachmann, som også kom til klubben denne sommer. Det kan man læse på OB's hjemmeside.

»Vi er kommet lidt tættere på, hvilke spillere der hører til kernen på holdet, og hvilke spillere der har overskuddet til at samle truppen og skabe humør og sammenhold i omklædningsrummet. Det er nogle af de ting, som Kenneth Emil har været rigtig dygtig til, og jeg er overbevist om, at Janus også har egenskaberne til at være en stærk samlende person i truppen,« siger Jakob Michelsen.

OB's Kenneth Emil Petersen er færdig som anfører. Vis mere

Det har vakt opsigt, at nu tidligere anfører Kenneth Emil Petersen er blevet kørt ud på et sidespor efter en forfærdelig sæsonstart for fynboerne, som skulle bruge syv kampe før sæsonens første sejr kom i hus, 2-0-sejren over Vejle i sidste weekend.

Her var Kenneth Emil Petersen efter en tur på bænken runden forinden helt ude af truppen.

»Jeg havde egentlig fuld forståelse for Jakobs valg, da han satte mig af mod FC Midtjylland, for jeg må også kigge indad. Jeg har ikke leveret på det niveau, som jeg før har gjort,« sagde Kenneth Emil Petersen til TV3 Sport tidligere i denne uge.

»Det er klart, at jeg så ugen efter får det sidste spark i ryggen og bliver kastet ud foran bussen og et eller andet sted bliver gjort til syndebuk. Jeg ved ikke, om det var måden, jeg selv ville have håndteret det på, hvis jeg to-tre måneder forinden havde gjort en mand til anfører og havde vist ham den tillid,« sagde forsvarsspilleren.

OB-træner Jakob Michelsen. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Vis mere

»Jeg har både været stolt og glad for min tid som anfører i klubben. Nu er tiden kommet til at give bindet videre. Og det her er altså en stærk anførergruppe. Ses søndag,« skriver Kenneth Emil Petersen i dag på Twitter.

Kenneth Emil Petersen var en af tidligere træner Kent Nielsens betroede spillere, og de to arbejdede sammen i både AC Horsens, AaB og OB.

Nu har Jakob Michelsen gjort det helt tydeligt, at han ikke ser Petersen som en af de bærende kræfter i hans OB-projekt. Jeppe Tverskov bliver ny vice-anfører, mens målmand Sten Grytebust fortsætter som en del af anfører-gruppen.

Janus Drachmanns første kamp med anførerbindet bliver, når OB på søndag kl. 12 tager imod FC Nordsjælland på hjemmebane.

Janus Drachmann er ny anfører i OB. Søndag den 19 august 2018. Vis mere