Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, afslører nu, at FC København ville stjæle landsholdslegenden fra ærkerivalen Brøndby. Flemming Østergaard bekræfter interessen i Michael Laudrup

Michael Laudrup er Brøndby-mand helt ind til benene. Og fodboldlegenden har selvfølgelig også en stor stjerne i klubben, som har dedikeret en hel lounge på klubbens stadion til sin tidligere spiller og cheftræner.

Nu kan BT afsløre, at historien kunne have været en helt anden, for Michael Laudrup fik i tiden som Brøndby-træner i perioden 2002-2006 muligheden for at lave det ’forbudte’ skifte og rykke til ærkerivalerne fra FC København.

Sådan lyder det fra Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu.

»Det var Flemming Østergaards drøm at få Michael Laudrup til FC København, så jeg sagde til Michael Laudrup, at FC København og Flemming Østergaard vil have dig, men Michael fortalte mig, at det aldrig ville ske. For han er fra Brøndby,« siger Bayram Tutumlu til BT.

Netop Michael Laudrups kærlighed til Brøndby er ifølge Bayram Tutumlu årsagen til, at FC København med daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard i spidsen aldrig lagde et konkret tilbud på bordet.

»Flemming Østergaard sagde til mig: ’Fortæl mig, hvad det kræver at få Michael til FC København’. Jeg svarede ham, at det ikke var et spørgsmål om penge. Michael er fra Brøndby. Men Per Bjerregaard sendte ham (Laudrup, red.) til Spanien med sin opførsel. Hans dårlige karakter, hans dårlige opførsel, hans arrogance. Han er ikke en mand, som holder sit ord. Jeg vil ikke sige flere dårlige ting om Per Bjerregaard, for jeg ved, at han er syg, men folk skal kende sandheden om, hvorfor Michael Laudrup forlod Brøndby. Hvis Flemming Østergaard havde været formand i Brøndby i stedet for Per Bjerregaard, havde Michael været i Brøndby i mindst fem år mere,« lyder det fra Bayram Tutumlu.

Hvornår var det, at Flemming Østergaard ville have Michael Laudrup til Brøndby?

»Mens han var træner i Brøndby,« svarer Bayram Tutumlu, som efter afvisningen ifølge eget udsagn fik at vide af Flemming Østergaard, at han så bare skulle flytte Michael Laudrup væk fra Brøndby, så FCK kunne få mere succes.

»Min ven Flemming Østergaard sagde til mig, mens Michael var træner i Brøndby, at jeg skulle gøre ham den tjeneste at fjerne Michael Laudrup fra klubben. Han vidste, at hvis jeg tog Michael Laudrup med mig til Spanien, ville Brøndby ryge ned. Jeg svarede ham, at han i FC København da havde flere penge end Brøndby. Det eneste problem, vi havde, var, at Per Bjerregaard skaber problemer,« siger Bayram Tutumlu om den tidligere Brøndby-direktør, som ikke formåede at forlænge kontrakten med Michael Laudrup trods stor succes.

Fik I også et muligheden for at komme til FC København, da Michael stoppede i Brøndby?

»Ja, men da vidste Flemming Østergaard godt, at han aldrig kunne få ham til FC København. Michael har respekt for FC København, men han er fra Brøndby.«

Flemming Østergaard bekræfter, at han var interesseret i at få Michael Laudrup til FCK, inden Ståle Solbakkens første periode i klubben, men han forklarer også, at parterne aldrig nåede så langt, at der var tale om konkrete forhandlinger. Derfor forblev Michael Laudrup en drøm, som ’Don Ø’ ikke fik opfyldt.

»Jeg ved ikke, hvilket år vi er i, men det er da rigtigt, at jeg ved forskellige lejligheder har talt med Bayram. Vi har dog aldrig rigtigt været i realitetsforhandlinger om, at Michael skulle til FC København,« siger Flemming Østergaard og tilføjer:

»Jeg mener, at det var før Ståles (Ståle Solbakken blev ansat som cheftræner i FCK i 2006, red.) tid, og hvis de havde sagt, at Michael havde interesse i at komme til FC København, havde jeg til enhver tid indledt forhandlinger, for hvem vil ikke have Michael Laudrup? Men jeg gentager, at vi aldrig har været i forhandlinger.«

Michael Laudrup blev i 2002 ansat som cheftræner i Brøndby og vandt på fire år et mesterskab og to pokaltitler. I FC København var det Flemming Østergaards tanke, at landsholdskoryfæet skulle fungere som sportsdirektør.

»Første gang, jeg talte med Bayram, tænkte jeg på Michael som sportsdirektør i FC København. Men jeg gentager, at jeg aldrig har haft forhandlinger med Michael eller Bayram overhovedet, men vi har set hinanden ved forskellige lejligheder, og vi har haft en god dialog med Bayram,« siger Flemming Østergaard

Hvorfor tror du, at Michael ikke endte i FCK?

»Fordi han valgte udlandet. Det er et hypotetisk spørgsmål, du ikke må spørge mig om. Men der er ingen tvivl om for mig, at Michael på det tidspunkt passede bedre til FC København end Brøndby,« pointerer Flemming Østergaard, der fortæller, at da først Ståle Solbakken kom til FC København første gang i 2006 som cheftræner, droppede han alle tanker om at få Michael Laudrup til Parken.

»Jeg har haft en god dialog med Bayram, som var meget, meget uvenner med Per Bjerregaard, og i den forbindelse ringede han til mig. Men det blev ikke aktuelt for Michael at komme til FC København, og efter Ståle kom, blev det aldrig aktuelt.«

Da Michael Laudrup forlod Brøndby i 2006, blev det dermed også et foreløbigt farvel til dansk fodbold, og han har siden haft flere trænerjob i Spanien, Rusland, England og Qatar, hvor han netop nu også er på kontrakt hos klubben Al Rayyan i et år endnu. Men det er uvist, om han fuldfører kontrakten på et år mere i klubben grundet den internationale handelsblokade og krise i Qatar.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Per Bjerregaard til Bayram Tutumlus kritik af ham. Men uden held.